of 59082 LinkedIn

Opstelten kiest locaties nationale politie

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de locaties van de Nationale Politie bekendgemaakt. Hoofdlocaties worden  worden Groningen, Apeldoorn, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Den Bosch en Maastricht.
Reageer

De hoofdlocaties voor de regionale eenheden van de nationale politie worden Groningen, Apeldoorn, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Den Bosch en Maastricht. Dat heeft minister Ivo Opstelten vrijdagavond aan de Tweede Kamer laten weten.

Politiedienstencentrum
Er komen daar vooral staffuncties en ondersteunende diensten. De diensten voor de bedrijfsvoering (ICT, inkoop en personeelszaken) worden samengebracht in één politiedienstencentrum, maar dan wel op drie plekken: in de regio's Zwolle, Eindhoven en Rotterdam. Er was even sprake van één centrum in Utrecht, maar om de werknemers tegemoet te komen is er toch gekozen voor genoemde drie plekken. Dan hoeft er niet langer dan 1,5 uur te worden gereisd.

Meldkamers
De meldkamers van de landelijke meldkamerorganisatie worden gevestigd in Drachten, Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Bergen op Zoom, Den Bosch en Maastricht. Over de meldkamerlocaties in de regio’s Noord-Holland en Midden-Nederland moet nog worden beslist.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie krijgt tien hoofdlocaties in de plaatsen waar de nieuwe gerechtsbesturen worden gevestigd: Groningen, Arnhem, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Den Bosch en Maastricht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.