Advertentie

Opschoningsplan Wallen dreigt spaak te lopen

Het opschoningsplan voor de Wallen van de gemeente Amsterdam dreigt vast te lopen. De familie Venekamp stelde onlangs in het Parool dat het niet van plan is hun vele panden op en rond de Wallen te verkopen aan bijvoorbeeld een woningcorportie.

12 januari 2009

Geen verkoop
‘Wij staan niet open voor verkoop. Ook niet voor een bod dat boven de marktprijs ligt,’ aldus Nathalie Venekamp, die de exploitatie van de bordelen voor haar rekening neemt, in de Amsterdamse krant. Alleen al op het Oudekerksplein exploiteert zij 23 ramen.

 

Bibob
Een belangrijke pijler onder het opschonen van de Wallen (ook bekend als project 1012) is dat het Oudekerksplein helemaal prostitutievrij wordt gemaakt; het gebied moet 'een culinaire sfeer' krijgen. De gemeente was al een eind gevorderd met het verdrijven van de prostitutie van het plein: pornobaron Charles Geerts en vastgoedhandelaar Dirk Holtman zijn door woningcorporaties voor ruim dertig miljoen euro uitgekocht, anderen zijn aangepakt met de Wet Bibob, gericht tegen investeringen van misdaadgeld.

 

Omzetstijging
De familie Venekamp (met name Jan Venekamp en zijn dochter Nathalie) is op het Oudekerksplein het laatste obstakel. Pogingen de exploitatievergunningen van de familie in te trekken met de Wet Bibob zijn kortgeleden echter mislukt. De familie is ook niet van plan de bordelen vrijwillig te verkopen, te meer daar de omzet van hun 'ramen' aanzienlijk is gestegen door de sluiting van de overige bordelen in de buurt.

Lees ook:
Amsterdam trekt beschuldiging seksonderneemster in 06.11.08
Geen zelfstandige prostituees op de Wallen 16.07.2008

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie