of 64204 LinkedIn

Oproep grote steden om terrassen te openen

© Shutterstock
© Shutterstock
1 reactie

De vier grote steden doen opnieuw ‘een dringend appel’ op het kabinet om de terrassen en andere buitenruimten te heropenen. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zondag laten weten.

Handhaving
‘In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimten hard nodig; zij eigenen zich deze ook toe als het weer beter wordt. Daarmee wordt de handhaving onhaalbaar en komt het lokale gezag ongewild tegenover zijn eigen inwoners te staan.’

Ongeregelde bijeenkomsten
De vier steden zeggen dat een ‘beheerste openstelling van de buitenruimten’ juist noodzakelijk is om besmettingen te voorkomen, omdat hiermee ongeregelde samenkomsten tegen worden gegaan. Ook is het nodig voor ‘de geloofwaardigheid van het coronabeleid’.

Minder druk in parken
Vorige week vrijdag riep Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, al op tot het openen van onder meer terrassen en dierentuinen, zodat het minder druk wordt in parken. Daar schaarden de burgemeesters van de andere grote steden zich achter. Zondag maakte het kabinet bekend dat geplande versoepelingen van de coronamaatregelen, waaronder het openen van terrassen, een week worden opgeschoven naar 28 april. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zipje op
Kunnen dit soort discussies een keer binnenskamers worden gevoerd in plaats van via de pers?

Vacatures

Van onze partners