of 59250 LinkedIn

Oproep gemeenten voor organisatie Koningsspelen

Gemeenten moeten wethouders aanwijzen die de Koningsspelen onder hun hoede gaan nemen.
5 reacties

Ongeveer 1,6 miljoen kinderen doen op 26 april mee aan de Koningsspelen ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april. In de Haagse Sporttuin Schilderswijk kregen staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma donderdag de eerste brief waarin alle gemeenten worden opgeroepen de sportdag voor scholieren te organiseren.

Coördinerende wethouder
De bedoeling is dat 7500 basisscholen meedoen. Voor de Koningsspelen is er 's morgens een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Dekker en Jorritsma kregen de brief van Richard Krajicek en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, leden van het Nationaal Comité Inhuldiging. Jorritsma gaat de brief zo snel mogelijk naar alle gemeenten sturen, zodat die een coördinerende wethouder kunnen aanwijzen.


Bezoek koningspaar winnen
Scholen kunnen zich vrijwillig opgeven voor de sportdag via een speciale website. Deelname is niet verplicht. Om de scholen extra te motiveren kunnen zij dankzij een verkiezing voor de beste Koningsspelen per provincie een bezoek van het aanstaande koningspaar winnen. ,,Al kan ik me niet voorstellen dat scholen zo'n leuk evenement aan zich voorbij laten gaan'', aldus Dekker.Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Edwina Veltman (administratief medewerkster) op
Het idee is erg leuk maar wanneer dan blijkt dat de bovenbouwleerling in de knoei komen met de lesuren en deze dan moeten compenseren op 2de paasdag. Waar moet dan de prioriteit liggen?
Door Capoeira Vereniging Senzala de Santos Holland (Bestuurslid en lesgever) op
Het idee is mooi, echt waar!!! Maar helaas is er via de media iets bekend gemaakt voordat de betrokken partijen (gemeente Haarlem bijv.) hier iets mee hebben kunnen en willen doen. Wij willen graag iets leuks organiseren op de Grote Markt in Haarlem, zoals het er nu uitziet moeten wij daarvoor een vergunning aanvragen (??kosten 120 euro??). De bedoeling is dat verschillende mensen/partijen samen iets neer gaan zetten?!! Wij kunnen nog maar net onze maandelijkse huur betalen...goed idee alleen jammer dat aan alles een prijskaartje hangt en niet meer uit good will kan gebeuren. Alles wat wij nu als vereniging doen dat is al op vrijwillige basis...helaas moeten wij hierdoor eerst aan onszelf denken, wat tevens ook het probleem is van deze tijd!
Mijn idee is, laat de gemeente maar met een plan van aanpak komen, sponsoren zoeken, vrijwilligers zoeken etc...daarna kunnen zij een beroep doen op scholen, verenigingen, burgers etc...Wie moet nu het goede voorbeeld geven???Door Mary Sp. (leraar basisschool) op
leuk idee,die koningspelen. maar nog zeer vaag hoe en door wie dit georganiseerd moet worden en dat op korte termijn, daarbij: wie betaalt dit, door alle bezuinigingen kunnen we dat als school niet ineens ophoesten.
Door r. van brakel op
Het idee van de koningsspelen is erg leuk maar de uitvoering wordt heel gemakkelijk in handen van anderen gelegd. Blijkbaar realiseert men zich niet of onvoldoende hoe lastig het tegenwoordig voor scholen is om voldoende vrijwillige ouders te vinden om een sportdag of bijv. knutselmiddag of bezoek aan bibliotheek te organiseren.
Door Machteld (Groepsleerkracht.) op
Ik hoop echt dat er hier geen competitie van komt. Juist het altijd de beste moeten zijn heeft bij mij ieder flintertje motivatie om te bewegen rigoreus de nek omgedraaid!!!!! Laat kinderen gewoon lekker in hun eigen tempo bewegen, daar genieten ze veel meer van. Het zijn er maar enkelen, en altijd dezelfde, die er met de prijs vandoor gaan.