Advertentie

Oproep fracties: ‘Kom naar Haren!’

Door middel van gratis parkeren willen de fracties CDA en Gezond Verstand Haren zo veel mogelijk mensen naar het dorp roepen. Ze dienen daarover een motie in om zo de winkeliers die financiële schade op hebben gelopen tijdens Project X zo veel mogelijk te compenseren.

27 november 2012

Om winkeliers in Haren te ondersteunen willen de fracties Gezond Verstand Haren en CDA dat in de binnenstad gratis geparkeerd kan worden. Hiermee verwachten ze extra winkeliers naar het dorp toe te lokken. Het is weer een hele andere boodschap dan een paar maanden geleden, toen men tijdens Project X niet wist hoe snel ze het dorp leeg moesten krijgen.

Schade

‘Veel winkeliers lijden emotioneel, maar ook financieel, nog onder de schade van Project X’, vertelt René Valkema, fractievoorzitter van het CDA. ‘De verzekering heeft vaak nog niet uitbetaald, op deze manier willen we zorgen dat ze in december een goede omzet kunnen draaien.’ In eerste instantie is de motie ingediend om Harenaren naar het centrum te krijgen, maar de fractie hoopt ook mensen uit de omgeving te lokken, zoals uit Groningen.

Feestgangers

Valkema verwacht niet dat dit een verkeerde boodschap uit zal stralen: ‘De koppeling met Project X vind ik wat vergezocht, we zoeken niet naar feestgangers maar naar winkelend publiek.’

Parkeerbeleid

De motie komt voort uit ergernis bij de partijen over het huidige parkeerbeleid. Er moet in Haren vooraf betaald worden voor een maximumtermijn van twee uur. ‘Mensen zijn gewoon aan het winkelen en dan vergeten ze dat soms’, vertelt Valkema. ‘Al vier jaar lang proberen we te regelen dat er achteraf pas betaald hoeft te worden, maar het college doet er niets aan. Hiermee willen we ook een boodschap te sturen naar het college: als jullie niets veranderen aan het parkeerbeleid, doen we het wel op een andere manier.’ Als het voorstel aangenomen wordt mag er in de hele maand december gratis geparkeerd worden op donderdag en vrijdag na 14.00 uur, en op zaterdag de hele dag. Maandag wordt het voorstel ingediend.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Fred (ambtenaar) / ambtenaar
Jammer van CDA en GVH. Assosieert het vrij parkeren in Haren met Project X. Zeker geld over voor een "feestje". Ik zeg: "niet doen!!"

Het geeft overigens wel aan hoe deze partijen dan denken over de financieel zorgelijke staat van deze gemeente. De raad kenmerkt zich zo als een persoon met het welbekende gat in de hand.
Flip Zolderman
In Haren worden de Stadswachten voor de hele provincie opgeleid, dus als je ook maar 5 minuten ergens fout geparkeerd staat heb je een bon voor 85 euro te pakken - erg onsympathiek en ergerlijk. In buurgemeente Hoogezand-Sappemeer is parkeren gratis, dus wat ligt er meer voor de hand als je de concurrentie een beetje aan wil met je buurgemeenten? Goed idee dus, om je wat sympathieker op te stellen. Bovendien levert een goede omzet van de winkeliers ook weer meer op aan belastingeen, dus uiteindelijk is iedereen tevreden, lijkt mij. En dat uit de mond van een verstokt fietser...
Advertentie