of 63966 LinkedIn

Oppositie Eijsden-Margraten wil opheldering rol burgemeester

Burgemeester Dieudonné Akkermans (CDA) was voorzitter van de raad van toezicht van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen IKL, waarvan oud-CDA-gedeputeerde Vrehen directeur was. Onder toezicht van Akkermans kreeg Vrehen een riant salaris en sluisde hij volgens NRC tonnen aan subsidies door naar eigen bv’s.
Reageer

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van het Limburgse Eijsden-Margraten wil opheldering over de rol van burgemeester Dieudonné Akkermans (CDA) in de affaire rond de in opspraak geraakte Limburgse partijgenoot Herman Vrehen. VVD, D66, GroenLinks, PvdA en een lokale partij willen de rol van Akkermans bespreken tijdens de raadsvergadering van 20 april.

Stichting IKL
Akkermans was voorzitter van de raad van toezicht van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen IKL, waarvan oud-CDA-gedeputeerde Vrehen directeur was. Onder toezicht van Akkermans kreeg Vrehen een riant salaris en sluisde hij volgens NRC tonnen aan subsidies door naar eigen bv’s. De raad van toezicht is inmiddels opgestapt. In het verlengde hiervan stapten afgelopen vrijdag ook Gedeputeerde Staten van Limburg en ook gouverneur Theo Bovens op.

Vriendjespolitiek
De vijf oppositiepartijen vinden dat ook in Eijsden-Margraten ‘een geur van vriendjespolitiek’ hangt, mede omdat Akkermans ook voorzitter was van de raad van toezicht van IKL. De oppositie (6 van de 21 zetels) wil opheldering over de rol van hun burgemeester in deze affaire, temeer omdat Akkermans jarenlang voorzitter van het CDA in Limburg was en in die hoedanigheid Vrehen aan zijn baan bij IKL hielp. De fracties hopen dat de gemeenteraad met het interpellatiedebat zal instemmen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.