of 59190 LinkedIn

Opnieuw aangifte wegens lekken in gemeente Twenterand

Commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld-Schouten heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie.

Commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld-Schouten heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie. 

Bestuurscultuur

De lokale krant De Roskam bleek over informatie te beschikken over de herbenoemingsprocedure van burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand. Het is niet de eerste keer dat er gelekt wordt bij benoemingen in de gemeente Twenterand. Ook in 2010 bracht De Roskam voortijdig de naam van de nieuwe burgemeester naar buiten. Commissaris Bijleveld neemt de zaak daarom hoog op: ‘Het feit dat er opnieuw vertrouwelijke informatie wordt gedeeld zegt iets over de bestuurscultuur en dat vind ik zorgwekkend. Daarom leg ik dit in handen van het Openbaar Ministerie’.

Niet achterhaald
In 2010 kon overigens niet achterhaald worden wie verantwoordelijk was voor het lekken van vertrouwelijke informatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wouter Maas op
Supergoed mevr. Bijleveld pak ze maar aan.
U bent een goed voorbeeld want u had ook niets hoeven te doen en uw mond kunnen houden zoals al zoveel meelopertjes doen. Opmerkzaam integer en vooral klasse dit zien wij graag in deze tijd.
Door Martijn op
dan breng ook meteen alle kletsende wijk teams maar naar het openbaar ministerie zo dat ze uitleg krijgen over hoe ze hun mond moeten houden over kwetsbare gezinnen zodat zij zich weer prettiger gaan voelen en hier geen verdriet meer van hebben.
Het welzijn van de mens is het belangrijkste.
Dus trek niet constant olijk de hele wijk in als roddeljournalisten (s) maar voel eens wat je anderen hiermee aan doet.Kijk eens naar de gezichten van die mensen over wie je minderwaardig een boekje open doet.Misschien kan het om jullie een verplichte cursus aanbieden om het te begrijpen ? Of een taakstraf die bestaat uit het verplicht openbaar maken van je eigen prive leven incl. medisch dossier ? Dat lijkt ons echt heerlijk. Denk eens aan de mens en zie wat je aanricht en waarom je dit doet. Dit is echt de meest vreemde tijd die we in dit land ooit gekend hebben.Alles delen met de hele wijk en de regio of iemand dit nu wil of niet wie verzint zoiets.
Door Jan op
Waarom is deze informatie eigenlijk vertrouwelijk? Dat is toch ook niet het geval bij wethoudersbenoemingen? Volkomen achterhaalde geheimzinnigdoenerij.