of 59082 LinkedIn

‘Opmerking over dochter Poetin niet verstandig’

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum noemt zijn opmerking over het uitzetten van de in Nederland woonachtige dochter van de Russische president Poetin niet verstandig.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum vindt zijn opmerking over het uitzetten van de in Nederland woonachtige dochter van de Russische president Poetin niet verstandig.

Dochter Poetin uitzetten
Dat laat de burgemeester weten in een tweet. ‘Opmerking over dochter Poetin op Radio 1 was niet verstandig. Deze kwam voort uit een gevoel van onmacht dat vele mensen zullen herkennen.’ In een radiodiscussie over sancties tegen Rusland laat de burgemeester zich na een opmerking van de interviewer over de vermeende slapheid van economische sancties ontvallen dat we ook de dochter van Poetin kunnen uitzetten. ‘Die woont in Nederland. Dan heb je een heel ander signaal dat je kunt geven.’

Opmerking ironisch
Volgens een gemeentewoordvoerder is de opmerking ironisch en is dat ook duidelijk in zijn stem te horen. ‘Als mensen dit serieus nemen, trekken ze zijn woorden uit zijn verband.’ Maar voor wie de opname afluistert, moet wel een goede verstaander zijn om de ironie te kunnen horen. In zijn harde opstelling tegen Poetin is het helemaal niet denkbeeldig dat Broertjes dit toch ergens meent.

Emoties tonen
In zijn tweet geeft Broertjes dit ook min of meer toe. Als privépersoon valt zo’n opmerking nog te begrijpen, maar een burgemeester zou, al is het ironisch, überhaupt niet zoiets in het openbaar moeten opperen over een specifieke inwoner van Nederland. De meningen op Twitter zijn verdeeld. ‘Eindelijk een burgemeester die zijn emoties durft te tonen. Of het verstandig was? Misschien wel. Ik begrijp hem heel goed.’ Een ander trekt het in het partijpolitieke: ‘Dat gevoel van onmacht herken ik zeker ja. Met name bij PvdA politici.’ Maar een derde vindt zijn opmerking echt te ver gaan: ‘Schaam je diep, burgemeester-onwaardig. ‘

Vechten tegen tranen
Broertjes vertelde in de uitzending op Radio 1 ook "hoe ongelooflijk ingewikkeld het is om het verdriet bij de mensen thuis mee te maken". De burgemeester ging de afgelopen dagen op bezoek bij nabestaanden van de dertien uit Hilversum afkomstige slachtoffers. 'Je moet vechten tegen je tranen. Heel veel te bieden heb je niet.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door rob scherpenisse op
We moeten ons niet negatief verlagen tot een haatdragende denkwijze. Probeer positief te blijven.
Door Twan Jansen op
Een trend van de laatste tijd. Richting een interviewer laten zien wat je allemaal wel niet durft te zeggen. Als er teveel op loskomt, dan de zaken sussen met een Tweet.
Het wordt tijd dat bestuurders verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen gezegd wordt. Dit is wel heel erg makkelijk.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Het ie niet alleen onverstandig, het is ook onkies.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het interview beluisterd. Niet alleen de opmerking aan het adres van de dochter van Poetin is nogal onzinnig. Meer uitspraken tijdens dit interview getuigen meer de aanwezigheid van de journalist Bakker met persoonlijke opvattingen dan van een burgemeester die zijn woorden goed overdenkt. Onverstandig en niet (te vaak) voor herhaling vatbaar, lijkt mij.
Door loek (vm. jur.medew.gsd) op
Eerst blaten en dan (laten) doen alsof iedereen selectief doof is.
Het feit dat er een journalist in Hilversum is neer gekwakt, zegt voldoende. De MSM hebben al duidelijk gemaakt wie de schuldige(n) is/zijn. Bijna niemand kijkt verder dan de neus lang is. In en op de Zwarte Zee was t.t.v. de crash een grote Navo-oefening die o.a. ondersteund werd vanuit Kiev alwaar VS-soldaten het luchtverkeer mede begeleidden. Wat is er daar fout gegaan, bewust of onbewust; we zullen het nooit weten. Misschien zijn er omleidingen gemaakt waardoor MH17 in een foute corridor kwam.. Kwaad zijn is tot daar aan toe maar Zwarte Pieten daar hebben we in Nederland patent op. Tel bij het vorenstaande op dat Rusland/China met de Brics-landen een eigen strafhof in Malysië hebben opgericht alsmede dat een tegenhanger van de Wereldbank is gestart. De Westerse mogendheden zijn niet blij met o.a. deze (verdergaande) dollar-ondermijnende acties. Nederland en i.h.b. sommigen blazen te hoog van de toren zeker gezien de relaties binnen de EU m.b.t. de wet van oorzaak en gevolg t.w. Oekraïne niet/wel bij EU, Maidan en Billy the Kid Von Baalen i.s.m. Verhoffstad c.s en afscheidingen binnen Oekraïme.
Door P. Pluim op
Amateur!
Door Jaap (adviseur) op
Nee, niet verstandig. Het is belangrijk om de zaak te koppelen aan de juiste persoon. Dat is Poetin en niemand anders. We moeten in Nederland inmiddels genoeg ervaring hebben met het onderscheid tussen daders en toevallig-familielid-van-daders. Los daarvan kan iedereen zo'n fout maken, dus zelfs een ervaren journalist-burgemeester.
Door EU=evil op

een door Europese staatsmedia georkestreerde volkswoede tegen Rusland, zie je vaker in dictaturen. Opdoeken die NPO, te beginnen met de NOS.

Door Willem op
Waar gaaaaat het helemaal over? Een opmerking over de dochter van een verschrikkelijk foute kerel, gemaakt in een discussie op de radio. Mag je als burgemeester niet je emotie laten zien? Willen we alleen houten klazen en kille kikkers? De beste man heeft zich verontschuldigd. Waarom zou ie voor zoiets moeten opstappen?
Overigens, ook al ben ik verre van de bijbel: wie zonder zonde is....
Door Rens Smid (Nadenker) op
Volstrekt schandelijke opmerking, mensonwaardig. Gemeenteraad, doe wat u te doen staat: ontsla die man! En meneer Hannes (nee geen woordspelingen!) Haganum ook.
Broertjes is van hetzelfde PvdA-kaliber als Aleid Wolfsen.