of 64231 LinkedIn

Opera over Jos van Rey

Na het boek El Rey van de journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers, komt er nu dus een opera over de van corruptie en machtsmisbruik verdachte Van Rey.

Er komt een opera over het levensverhaal van de Roermondse politicus Jos van Rey. De première is op 30 augustus in Valkenburg.

Na het boek El Rey van de journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers, komt er nu dus een opera over de van corruptie en machtsmisbruik verdachte Van Rey. Het betreft een in dialect gezongen en gesproken uitvoering van Frans Pollux en Fenna Ograjensek, Sef Thissen en Suzan Seegers. De bedenkers vonden dat de voor opera gebruikelijke thema’s verleiding, wraak, liefde en ontrouw volop terug te vinden waren in het conflict tussen het Openbaar Ministerie en ex-wethouder en oud-senator Jos van Rey, die verdacht wordt van corruptie en machtsmisbruik.

Zijn levensverhaal wordt verteld en gezongen. De operazangers Ograjensek en Thissen spelen meerdere rollen, onder meer die van projectontwikkelaar Piet van Pol, burgemeester in spé Ricardo Offermans en de officier van justitie. Suzan Seegers kruipt als verteller in de huid van Jos van Rey. De teksten zijn van programmaker en muzikant Frans Pollux. Hij schreef ze op muziek van onder meer Verdi en Mozart. Op 30 augustus is de officiële première in Valkenburg, voorafgegaan door twee previews in Thorn en Brunssum. Later staan er nog uitvoeringen op het programma in Wittem en uiteraard Roermond.

Het boek El Rey sleepte eerder dit jaar de Brusseprijs in de wacht, de onderscheiding voor het beste journalistieke boek van het jaar. Inmiddels is het boek ook genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs. Dat is de prijs voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek die elk jaar rond de derde dinsdag van september wordt uitgereikt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk van den Brink (ambtenaar) op
Hier zaten we echt op te wachten.
Door K. de Beer (adviseur) op
Ik hoop dat de opera ook in het midden van het land een keer uitgevoerd wordt. Het is een boeiend verhaal en de muziek van Verdi en Mozart is prachtig. Alle reden voor een geslaagde avond!
Door Pierre (ambtenaar) op
is dit dan het equivalent voor een zwanenzang

Vacatures

Van onze partners