of 59761 LinkedIn

Oostelijke provincies sluiten helft cellencomplexen

De afgelopen maanden is overleg gevoerd tussen politie, Openbaar Ministerie en betrokken burgemeesters om tot het besluit te komen.
2 reacties

Gelderland en Overijssel sluiten vijf van de negen cellencomplexen, omdat het afgelopen jaar de helft van de cellen meestal leegstond. De capaciteit die nodig is om negen cellencomplexen in bedrijf te houden was te groot, meldt de politie maandag, en zou te veel ten koste gaan van ander politiewerk.

Reisafstand
De afgelopen maanden is overleg gevoerd tussen politie, Openbaar Ministerie en betrokken burgemeesters om tot het besluit te komen. Een voorname zorg was dat met minder complexen agenten te lang onderweg zouden zijn met arrestanten. Om dat te ondervangen is een aantal maatregelen genomen. De politie zal bij vervoer 'op relevante momenten' ondersteuning krijgen, lichte zaken worden op lokale politiebureaus afgehandeld en in voorkomende gevallen kan de politie met arrestanten uitwijken naar Houten en Den Bosch, om de reisafstand te beperken.

Nieuw complex in Elst
De cellencomplexen in Deventer, Doetinchem, Ede en Tiel zullen gesloten worden. Arnhem en Nijmegen worden in de toekomst samengevoegd in een nieuw te bouwen pand in Elst. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Michel (lezer) op
De helft van de cellen stond het afgelopen jaar meestal leeg ?
Volgens mij niet omdat er gebrek aan criminelen was, daarnaast ontlopen nogal wat veroordeelden hun celstraf omdat ze zich domweg niet melden of onvindbaar (lijken te) zijn.
Als er cellen leegstaan komt dat denk ik meer omdat er andere prioriteiten worden gesteld dan het vullen van cellen.
Simpel gesteld: als je criminelen niet opsluit heb je er nog meer werk en ellende aan als ze gewoon hun gang blijven gaan.
Maar goed, als simpele burger zal ik dat wel verkeerd zien....
Door lezer (lezer) op
Ik wist niet dat provincies cellencomplexen hebben die ze nu kunnen sluiten....