of 59082 LinkedIn

Ook Zandvoort vindt vervoer Formule 1-teams over strand goed

© Shutterstock
© Shutterstock
3 reacties

Ook de gemeente Zandvoort staat toe dat teams van de Formule 1 in mei over het strand mogen rijden om snel van en naar het circuit te komen. De Zandvoortse raad verwierp dinsdagavond een motie van vier partijen tegen het toestaan door Zandvoort van vervoer over het strand. Zandvoort stelt wel als voorwaarde: ‘alleen als vervoer over de weg of door de lucht echt niet kan’.

Noordwijk
Het Noordwijkse gemeentebestuur kwam eerder ook al met dat voornemen. Twee of drie Formule 1-teams, waaronder dat van Max Verstappen, logeren tijdens de Dutch Grand Prix in een luxe hotel in Noordwijk en om te voorkomen dat ze in de file belanden mogen ze eventueel over het strand rijden.

Stiltegebied
Op het plan is veel kritiek van omwonenden en natuurliefhebbers. Zo'n 28.000 mensen tekenden al een onlinepetitie tegen het plan. Strandnatuurreservaat Noordvoort, op de grens van de twee gemeenten, is een stiltegebied voor vogels en zeehonden.

Actievoerders
De raadvergadering werd korte tijd onderbroken door enkele actievoerders van Extinction Rebellion die zich toegang hadden verschaft tot de vergadervloer. De demonstranten zijn tegen gebruik van het strand door de Formule 1-teams. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Waarnemer op
Is in dit verband al nagegaan of er mogelijk voor dit doel een (of meer) electrisch aangedreven (amfibisch) voertuig bestaat en inzetbaar is, dat zich fluisterstil en met gepaste snelheid over het natte zand van de branding kan voortbewegen..?
Door Adriaan Zwaag op
3 kabinetten Rutte (2010 - 2020) hebben opgeleverd dat de grote bedrijven en de Koninklijke Familie vrij spel hebben gekregen. De burgers betalen het gelag. En de natuur!
Door Karel (gepensioneerd ambtenaar) op
Niets mis mee, de uitzondering bevestigt de regel ! De beroepsdemonstranten hebben deze keer het nakijken.