of 62812 LinkedIn

Ook Rinnooy Kan weg bij Witte Tulp

SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan is uit het Comité van Aanbeveling van het Turks-Nederlandse huiswerkinstituut de Witte Tulp gestapt.
SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan is uit het Comité van Aanbeveling van het Turks-Nederlandse huiswerkinstituut de Witte Tulp gestapt.

Agnes Jongerius
Hiermee volgt hij het voorbeeld van FNV-voorzitter Agnes Jongerius, die naar aanleiding van publicaties van Binnenlands Bestuur vorige maand haar steun aan de Witte Tulp introk. Rinnooy  Kan zei destijds dat de berichten, waaruit bleek dat de Witte Tulp banden had met de orthodox-islamitische Gülenbeweging , die homoseksualiteit afkeurt en mannen boven vrouwen stelt, voor hem serieuze aanleiding waren om zijn lidmaatschap van het Comité van Aanbeveling te heroverwegen.

Wetenschapsfestival
Rinnooy Kan blijft wel zijn naam verbinden aan het Wetenschapsfestival, dat jaarlijks door de Witte Tulp wordt georganiseerd in science center Nemo in Amsterdam. Volgens zijn woordvoerster omdat hij, anders dan bij de huiswerkbegeleiding, daarbij wel een duidelijk beeld heeft van wat er gebeurt. De organisatie krijgt subsidie van de gemeenten Amsterdam, Haarlem en Zaandam.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie (Directeur) op
Ik denkt dat sommige zaken heel erg over dreven gespeculeerd wat betreft over de beweging. Onderzoek van AIVD, Tweedekamer etcetera liet zien dat men hoeft niet bang te zijn en dat de beweging juist goede zaken verrichten wat betreft voor het maatschappij. Men poogt naar de onwaarschijnlijke van waarschijnlijk te maken. Jammer... gebrek aan vertrouwen van eigen kabinet en eigen veiligheidsdienst...
Door Ron Antoine KRAFT (dir /politiek) op
Over de SER had Kraft enige jaren geleden al e.e.a. belicht, maar dat prominenten zich bezig houden met wat minder relevante zaken en dat ter verduidelijking nagegaan moet worden, wat en hoeveel middelen er aan subsidies werd en wordt uitgegeven aan Turks-Nederlandse instelling (-en) lijkt voor Kraft eindelijk en uiteindelijk heel erg verstandig.
Trouwens geldt dat voor alle omvangrijke en ook van minder van omvang, waaraan werd uitgegeven, met welke doelstelling.
Reductie in "SUBSIDIELAND", dat nog steeds Nederland heet in relatie tot de E.U.

Hoe toch ?

Vacatures

Van onze partners