of 64621 LinkedIn

Ook politiek wantrouwt noordelijke politieleiding

Facebookrellen in Haren
Facebookrellen in Haren

Niet alleen politieagenten, ook partijen in de Tweede Kamer twijfelen aan het leervermogen van de politieleiding van Noord-Nederland na de Facebook-rellen in Haren. Politiechef Oscar Dros moet wat betreft het CDA en de PVV zelfs opstappen.

Mislukking
Politievakbond ACP concludeerde na onderzoek onder haar leden dat agenten vrezen dat hun leiding niet van de fouten heeft geleerd. Hun vermoeden werd onlangs nog bevestigd toen een onverwachte oefening voor ME-ers uitdraaide op een mislukking.

ME-ers kwamen niet opdagen

Op tweede Paasdag ging er bij een onverwachte paraatheidsoefening van de noordelijke ME iets mis. Een deel van de ME-ers was veel te laat en sommigen kwamen zelfs helemaal niet op dagen. Door een hapering in de techniek moesten ME-ers stuk voor stuk handmatig opgebeld worden.Normaal gaat dat via een automatisch berichtensysteem. Volgens politiewoordvoerder Pieter Boomsma betrof het een eenmalige technische fout, en ging een recente ME-oefening vervolgens weer foutloos.

 
Burgers raken vertrouwen kwijt 

Het draagt allemaal niet bij tot meer vertrouwen bij de Groninger agenten in hun leiding zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.  'Zo kort na de zogenoemde Facebook-rellen in Haren mag dit niet gebeuren. De zaken moeten echt op orde zijn. Voor zowel de veiligheid van onze collega's als die van burgers. Niet alleen medewerkers, maar ook burgers raken het vertrouwen in de politieorganisatie kwijt als er onvoldoende lering getrokken wordt uit incidenten en als betrokken verantwoordelijken zich onvoldoende rekenschap geven van gemaakte fouten.'

 
Goede staat van dienst

Veiligheidsminister Ivo Opstelten vindt echter dat Dros nog steeds vertrouwen verdient. Dat heeft hij woensdag tijdens het Tweede Kamerdebat over deze kwestie laten weten. Volgens hem heeft de man een goede staat van dienst, heeft hij zichzelf na afloop niet gespaard en trekt hij lering uit de fouten. Dat laatste zal volgens de bewindsman ook echt iets opleveren. Opstelten zegt zijn oordeel niet alleen te baseren op zijn eigen inzichten, maar ook op die van anderen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henri Okken (klokkenluider misbruik praktijken gehandicapten Alescon gemeente Hoogeveen,Drenthe.) op
De noordelijke politie. Drenthe.
Al jaren een gigantische puinhoop. De burger word niet serieus genomen. De corruptie , intimidatie omkoping en bedreigingen nemen toe. De gevestigde orde, die op voorhand al op de stoel zit van de rechter!. Doelbewust foute bestuurders in bescherming nemen,en het weigeren van aangifte's. Men heeft er al jaren een handje van!, onder het tapijt. Politieke bestuurders die het spel mee spelen, walgelijke praktijken. Langzamerhand een stinkende bende! waar de burger de dupe van word. Een maffia bende die op handen gedragen worden. politieke leiders, die zich verschuilen achter de grote blunders. Mensenrechten worden geschonden, politieke partijen die het op hun lopen zetten, een zielige vertoning!. De burgers zijn het vertrouwen al lang kwijt!. De rotte appels uit de mand, bandieten achter de tralies. De afkeer tegen de politiek!. Wat gij niet wil, dat u geschied. Recht voor z'n raap!. H. Okken. Drenthe.
Door Rob op
Zal wel aan mij liggen maar ik zie de relatie niet zo tussen het onderschatten van facebook rellen in Haren en een technische storing...
Door Melkkoe (Econoom) op
Politiechef Oscar Dros en de burgemeester van Groningen hebben een zeer grove fout gemaakt.
Dan moet je geen 2e kans krijgen. Dat vindt
het CDA en de PVV ook. Desondanks hebben ze allebei weder geen ontslag ingedient. Nadat er zoveel druk is ontstaan is het uiteindelijk toch doorgedrongen
dat hun baan niet stand kan houden. Ze moeten zich doodschamen. De burgemeester wil zijn 1e ambtstermijn nog even afmaken. Pak je koffers in en vertek. Maak plaats vrij voor een goed gewalificeerde burgemeester. Hetzelfde geldt ook voor de politieleiding Oscar Dros. Waarom erkennen ambtenaren nooit, dat ze ernstige fouten hebben gemaakt en zien ze zich altijd als een heilig boontje.
Ook voor u geldt u verdient geen 2e kans om aan te houden als politieleiding. Hou de eer bij u zelf en dien uw ontslag in.
Door Bert (Integrale Veiligheidsadviseur) op
Waren ze toen maar zo slim geweest, om even...........bij hun collega's in Assen te informeren, die zoveel ervaring hebben met TT Assen en ander grootschalige situaties, dan hadden ze heel veel problemen kunnen voorkomen. Maar Ja, als het wiel opnieuw wilt uitvinden.........
Door Aart op
Burgers zijn allang het vertrouwen in de politiek kwijt. Ja zeggen en nee doen.
Door flip op
Ja hoor, daar gaan we weer, de mantra van deze tijd: "optreden, niet aftreden"... Gewoon simpelweg je verantwoordelijkheid nemen en aftreden en laten zien dat je wel degelijk karakter en ruggegraat hebt (en fatsoen), dat wordt helaas steeds zeldzamer.

Vacatures

Van onze partners