of 58952 LinkedIn

Ook Overijssel akkoord met plannen Luchthaven Twente

Het eerste vliegtuig moet er in 2017 opstijgen. Eerder was de gemeente Enschede al akkoord, nu ook de provincie.
1 reactie

De eerste vlucht vanaf Luchthaven Twente als burgerluchthaven is woensdagavond een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel stemde in met de voorwaarden voor de aanbesteding.

Aanbesteding 2014 afgerond

Maandag zette de gemeenteraad van Enschede, partner van de provincie in de ontwikkeling van de luchthaven, die stap al. Voor de exploitatie zijn drie kandidaten in beeld. Provinciale Staten wil dat de aanbesteding eind 2014 is afgerond. Maandag werd bekend dat de daadwerkelijke aanbesteding nog moet wachten op een onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijk ongeoorloofde staatssteun. Het gaat om 16,2 miljoen euro, die provincie en gemeente Enschede investeren in de infrastructuur. Gedeputeerde Gerrit Jan Kok (VVD) verwacht dat de Europese Commissie dat, zelfs met de aangescherpte regels, zal goedkeuren.

Eerste vliegtuig 

In 2003 kwam het voormalige vliegveld Twente stil te liggen. Sindsdien is gewerkt aan een gebiedsplan met daarin woningbouw, ruimte voor bedrijven en een burgerluchthaven als vliegwiel voor de regionale economie. Naar verwachting kan het eerste vliegtuig in 2017 opstijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door horstink (technisch medewerker) op
eigenlijk is 2017 veel te laat en verzitten we onze tijd.
we hebben een prachtig vliegveld klaar liggen.
waarom zijn we in twente zo slaperig, laten we er de schouders onderzettten en alle energie steken in het zo snel mogelijk openstellen van het vliegveld!