of 64120 LinkedIn

Ook COA wil kleinere opvanglocaties

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil in gesprek met gemeenten en provincies over kleinere opvanglocaties voor vluchtelingen.
Reageer

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil in gesprek met gemeenten en provincies over kleinere opvanglocaties voor vluchtelingen. Dat bevestigt het COA woensdag na berichtgeving in de Volkskrant. Onder anderen de burgemeesters van Heusden en Boxtel pleitten eerder deze week al voor kleinschalige opvang. ‘De nood is hoog, we kunnen ons niet de luxe permitteren om van alles af te slaan,’ zegt een woordvoerder van het COA.

Nieuwe ondergrens
De ondergrens voor een opvanglocatie in Nederland is op dit moment driehonderd mensen. Wat een eventuele nieuwe ondergrens zou kunnen worden, kan het COA niet bepalen. ‘Dat is iets wat in de politiek besloten moet worden, wij voeren alleen het beleid uit’, aldus de woordvoerder.

Nieuwe noodopvang Nijmegen
Nijmegen is bereid om in de stad of de directe omgeving daarvan een nieuwe noodopvang voor asielzoekers in te richten als dat nodig is. De bijna 3000 vluchtelingen die nu in tentenkamp Heumensoord verblijven, moeten uiterlijk op 1 juni vertrekken om plaats te maken voor de militaire deelnemers aan de Vierdaagse. Het Nijmeegse stadsbestuur biedt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA aan om een nieuwe plek te zoeken, staat in de notitie Nijmeegse Aanpak: verhoogde Instroom Vluchtelingen, die burgemeester en wethouders dinsdag hebben vastgesteld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.