of 62812 LinkedIn

Ook burgemeester Elburg niet blij met 'Sint'

Burgemeester Frans de Lange van Elburg is er ontstemd over dat de opnames van de horrorfilm 'Sint' van Dick Maas binnen zijn gemeentegrenzen hebben plaatsgevonden.
17 reacties
Burgemeester Frans de Lange van Elburg is er ontstemd over dat de opnames van de horrorfilm 'Sint' van Dick Maas binnen zijn gemeentegrenzen hebben plaatsgevonden.
Vriendelijk
‘Ik was daar inderdaad niet blij mee. Anders dan de associatie in de film is Elburg een vriendelijk stadje met een mooie cultuurhistorie’, legt De Lange uit. Zelf kon hij de opnames niet verhinderen, aangezien deze op particulier terrein plaatsvonden en er geen verstoring van de openbare orde is geweest.

Boerderij
De Lange denkt niet dat de reputatie van Elburg veel schade oploopt door de associatie met een moordlustige Sint. ‘De opnames zijn vooral bij een oude boerderij, maar je ziet Elburg waarschijnlijk wel op afstand liggen.’ Hij wijst erop dat hij de film niet gezien heeft. ‘Maar de trailer heb ik wel gezien. Die gaf al een beeld van de film.’

Bang
De Lange vindt dat de film afbreuk doet aan een schitterend kinderfeest. ‘Als kinderen op Sint zoeken op Google komen ze meteen bij die film uit. Dat lijkt me niet goed.’ In Elburg wordt Sinterklaas op 19 november binnengehaald. Een van de mooiste intochten van het land, aldus De Lange. ‘In de Elburgse vesting komt altijd de echte Sint binnen.’Hij hoopt niet dat kinderen door de film bang worden voor de Sint. Vroeger waren kinderen bang voor Sint en Piet. Ik hoop niet dat dit een nieuw beeld wordt.’

Trailer
Zelf heeft De Lange geen behoefte om de film te gaan zien, ook niet uit professionele overwegingen om te zien hoe Elburg er echt afkomt. ‘Ik heb al genoeg gezien in de trailer. Dit is niet bepaald mijn soort film.’

Oldebroek
In maart liet de nabijgelegen gemeente Oldebroek al weten liever geen opnames van Sint te willen op hun grondgebied, waar deze al plaatsvonden. De gemeente bleek er niet van op de hoogte en wilde niet op deze manier op de kaart worden gezet. ‘We zijn niet blij met de publiciteit. Er wordt een link gelegd tussen Oldebroek en een horrorfilm’, aldus een woordvoerder destijds in De Stentor.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kardinaal Jurkomhoog op
Oke?
De burgermeester is blijkbaar niet het meest felle peertje. Ik wist geeneens dat het in elburg was opgenomen maar bedank nu weet ik het ook. Geenstijl heeft er nu ook over bericht dus dan weet je dat sowieso 100.000 man het weten en je stadje meteen gratis reklame krijgt met SINT. Dat is nou wat ik noem damage control
Door dirk van galen op
Oh, en Frans de Lange, moet niet zo zeuren en zich bekommeren om andere, belangrijke zaken binnen z'n gemeente :), daar wordt hij namelijk dik voor beloond!
Door dirk van galen op
Het enige dat kan gebeuren is dat de omzet voor ondernemers hierdoor daalt, tijdens deze 'feestdagen'.........Maar goed, het zal een kind een worst wezen of die sint bestaat, als er maar cadeautjes verschijnen :)
Door Joost op
"’Hij hoopt niet dat kinderen door de film bang worden voor de Sint. Vroeger waren kinderen bang voor Sint en Piet. Ik hoop niet dat dit een nieuw beeld wordt.’ "

Aldus een vertegenwoordiger van een religie die merendeels op angst is gebaseerd.
Door sinterklaas op
dit is vrezelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stom hier mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Door Hans de Bruijne op
Een burgemeester uit de "Bijbelgordel'' laat van zich horen. Heer Burgemeester: Sint is Rooms hoor, dus wat moet je met die man in protestants Elburg? Of had u liever in uw mooi stadje opnamen gehad voor een nieuwe stijl van Flodder (ook van Dick Maas geweest).
Voor mij is het duidelijk: Film=kunst en u houdt niet van kunst.
Door Wimfred (Consultant) op
Met dank aan de burgemeester is nu de relatie tussen de film 'Sint' en Elburg gelegd, in ieder geval voor de grote meerderheid in Nederland die Elburg niet inde film zou hebben herkend. Goed zo burgemeester :-)

Vacatures

Van onze partners