of 65101 LinkedIn

'Onzichtbare Wolfsen schadelijk voor Utrecht'

Schadelijk voor de stad. Zo beoordeelt een deel van de gemeenteraad het recente optreden van burgemeester Wolfsen in de kwestie rond een eerder weggepest homostel uit de wijk Terwijde. Vooral het niet tijdig en adequaat naar buiten optreden van de burgemeester wordt hem kwalijk genomen.
Schadelijk voor de stad. Zo beoordeelt een deel van de gemeenteraad het recente optreden van burgemeester Wolfsen in de kwestie rond een eerder weggepest homostel uit de wijk Terwijde. Vooral het niet tijdig en adequaat naar buiten optreden van de burgemeester wordt hem kwalijk genomen.

Opsporing
Het homostel werd vorig jaar weggepest uit de wijk. Zij spanden een rechtszaak aan om de daders vervolgd te krijgen. Onlangs stelde het gerechtshof op hun verzoek vast dat het OM en de politie te weinig prioriteit hebben gegeven aan het opsporen van de daders.

Lering trekken
Burgemeester Wolfsen heeft altijd gezegd er juist alles aan te hebben gedaan om de pesters aan te pakken. Aanvankelijk zei hij zich de uitspraak van het Hof aan te trekken en er van te willen leren.

Na vakantie
Maar in een brief aan de gemeenteraad deelde hij mee dat het Hof niet alle relevante gegevens zou hebben meegewogen. Welke informatie dat was schreef Wolfsen niet. Meer details over de zaak moet nu wachten tot 30 augustus. Dan komt de commissie veiligheid van de raad na de vakantie voor het eerste weer bijeen.

Veiligheidsgevoel geschaad
En dat nu viel bij de VVD en bij het CDA niet goed. Zij vinden dat Wolfsen te weinig zichtbaar maakt dat veiligheid voor het stadsbestuur een belangrijk punt is. ‘Al eerder trad hij weifelend naar buiten. Hij realiseert zich niet dat de veiligheidsbeleving in de stad voor een flink deel afhangt van het optreden van de burgemeester, aldus VVD-woordvoerder Veiligheid Mark Dijk. ‘Mensen willen zien dat het college optreedt, maar deze burgemeester is weer eens onzichtbaar’.

 

Te korte brief
CDA-fractievoorzitter Eiko Smid vindt ook dat de burgemeester zich er met een korte brief op vrijdagmiddag wat te makkelijk van afmaakt. ‘Dit doet vermoeden dat er veel meer speelt dan we als raad tot nu toe weten.

 

Schade
'Erger is nog dat de voortdurende berichtgeving over het wegpesten van mensen het imago van onze stad ernstige schade toebrengt. Als burgemeester is Wolfsen daar ook verantwoordelijk voor. Hij moet zich meer laten zien in dit soort zaken,' aldus Smid. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henri Okken (klokkenluider misbruik praktijken gehandicapten Alescon gemeente Hoogeveen,Drenthe.) op
De Overheid heeft de taak haar burger te beschermen!.
Dramatisch gevolg voor de slachtoffers die vaak aan hun lot worden over gelaten. De Overheid heeft een voorbeeld functie!. Hoezo ( Nederland Rechtstaat!. Integere bestuurders die zich in laten met walgelijke praktijken. Gemeente Hoogeveen, het goede voorbeeld!. Zo gaan de integere bestuurders om met de burgers. Het gevaar aan de macht!. H. Okken Klokkenluider misbruik praktijken Hoogeveen Drenthe.
Door Hannes Haganum (kritisch lezer en overheidsdienaar) op
Een burgemeester die eerst als het hem zelf betreft, pleit voor censuur en vervolgens
hopeloos faalt bij het optreden tegen buurtterreur, zo'n bestuurder heeft gewoon alle vertrouwen verloren. De heer Wolfson moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Verder is het te hopen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de verkalkte regentencultuur die door de PvdA en het CDA nog steeds in stand wordt gehouden om baantjes en de macht te kunnen verdelen. Het is allang tijd voor een gekozen burgemeester die afgerekend wordt op prestaties. Dat is de kern van democratie: Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen ! In zo'n cultuur is geen plaats voor mensen als de heer Wolfson.Door Jan op
@Hartig

Wat je ook van Wolfsens optreden mag vinden, het is onzin om te eisen dat een rechterlijke uitspraak niet bekritiseerd mag worden. Een rechterlijke uitspraak moet gehoorzaamd worden, maar mag tegelijk ook bekritiseerd worden. En van mij mag de rechter dan vervolgens ook weer reageren op die kritiek. Weg met al dat geheimzinnig achterkamertjesgedoe.
Door Geert.W (Eindbaas) op
*Gniffelt*
Door anand (adviseur) op
Ik vind het nog jammer dat Ralph Pans niet burgemeester is geworden. De regenteske PvdA heeft de minder geschikte kandidaat geparachuteerd.
Door Hartig op
Wolfsen, een rechterlijke uitspraak bekritiseer je niet; je gaat in beroep of je legt je er bij neer. Het zoveelste brevet van onvermogen van deze nitwit.
Door Gepensioneerde (Gepensioneerd) op
Wolfsen moet maar eens in de leer gaan bij Jan van Zanen in Amstelveen. Die treedt tenminste op en laat zich zien en komt op voor de burgers!
Door Joschke op
Het lijkt erop dat Wolfsen zich eruit probeert te kletsen, en hoopt dat de mensen over twee maanden, na de vakantie alles vergeten zijn. En wat bedoelt met dat nioet alles werd meegewogen? Deze man is zelf rechter geweest, en hoort te weten dat een gerechterlijke uitspraak 'heilig' is. Hij toont aan dat hij, als jurist, eigenlijk nergenes geschikt voor is. In Brabant zoeken ze noig aarbeienplukkers...

Dit soort Pv/dA'ers zijn de mensen die deze ooit zo mooie en goede partij kapot maken
Door Tom (Koffiedrinker) op
Maar het betreft allochtone jongeren, die moet je niet vervolgen, daar moet je kopjes thee mee drinken, volgens de huidige partijleider. Wolfsen doet het dus hartstikke goed!
Door Ruud (belastingbetaler) op
Het gaat, zoals vaak, weer over het voor de burger totaal oninteressante randgebeuren.
De aso's die het leed veroorzaken liggen daar niet wakker van en gaan gewoon lekker door.
Wanneer lezen we eens wie het gedaan hebben en welke straf ze hebben gekregen...........Oh nee, dan schenden we weer het privacyrecht van de daders.....Slachtoffers hebben blijkbaar geen privacyrecht.

Vacatures

Van onze partners