of 59082 LinkedIn

Ontruiming Fort Oranje zonder incidenten

De ontruiming van 48 stacaravans op veld F van de probleemcamping Fort Oranje in de gemeente Zundert is maandag zonder incidenten begonnen. Met hoogwerkers worden de sterk verouderde stacaravans op diepladers geplaatst en weggereden. De ontruiming gaat enkele dagen duren.
1 reactie

De ontruiming van 48 stacaravans op veld F van de probleemcamping Fort Oranje in de gemeente Zundert is maandag zonder incidenten begonnen. Met hoogwerkers worden de sterk verouderde stacaravans op diepladers geplaatst en weggereden. De ontruiming gaat enkele dagen duren.

Vervelende situatie
Een woordvoerster van de gemeente zegt met een zekere opluchting dat incidenten tot dusver zijn uitgebleven. 'Dit is een vervelende situatie voor alle betrokkenen. Er wonen hier behalve criminelen tenslotte ook mensen die hier probleemloos verblijven', zegt zij. Voor de leefomstandigheden op het kampeerterrein is ontruiming volgens de gemeente noodzakelijk, omdat Fort Oranje als een criminele vrijstaat wordt beschouwd.

Beheer

De ontruiming van het eerste deel van de camping was donderdag aangekondigd. Het gaat om een veld met stacaravans waar vooral arbeidsmigranten uit Bulgarije en Roemenië en seizoenswerkers wonen. Voor enkele van de bewoners op het veld is een uitzondering gemaakt, onder meer omdat zij in een zorgtraject zitten en hulp nodig hebben bij herhuisvesting. De gemeente Zundert nam het beheer van de camping in juni over. Binnen een jaar moeten alle gasten op de camping vertrokken zijn.

Kort geding

Een van de bewoners die een bevel tot vertrek heeft gekregen, spant daarover deze week een kort geding aan bij de voorzieningenrechter in Breda. Zijn onderkomen wordt tot die tijd ongemoeid gelaten, zegt deze hondentrainer Jerry (hij wil zijn achternaam niet prijsgeven), terwijl hij de hoogwerkers gadeslaat. Hij vindt dat hij ten onrechte op stel en sprong van de camping wordt gestuurd. 'Onmenselijk', noemt hij die beslissing. Volgens hem is de bewoners van Fort Oranje beloofd dat ze nog maximaal een jaar mochten blijven. 


Uitzondering

Voor een handvol bewoners op veld F is een uitzondering gemaakt. Hun caravans worden nog niet verwijderd. Tot die uitzonderingen behoort ook Fort Oranje-bewoner Martin Huisman, de vader van het vermoorde Meisje van Nulde, Rowena Rikkers. Hij zit in een zorgtraject en voor hem wordt naar vervangende huisvesting gezocht. ´Zo ga je niet met mensen om', zegt Huisman. ´Het lijkt wel of er een ontploffing is geweest en we in Irak zitten. Ze hadden ons wat meer tijd moeten geven.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door kim (voorzitter ) op
Er zijn steeds meer Fort Oranjes in het land, ik zal uitleggen hoe dat komt.

Lange tijd wonen mensen op recreatieparken (eigenlijk sinds woningcrisis in 1960) en heel lang is dat altijd goed gegaan. Op een gegeven moment vonden gemeenten dat het "in strijd met het bestemmingsplan" niet kon en dus dingen we de mensen om hun huis weer als tweede huis te gaan gebruiken en niet als huis. Om dat voor elkaar te krijgen gebruiken we dwangsommen. Goed, mensen krijgen een last onder dwangsom en verkopen rap hun woning, dan maar met verlies.

Handige snelle jongens die kopen dat caravannetje/chaletje/woning wel voor die paar euries, en stoppen daar huurders in, voor een zacht prijsje. Welke mensen huren er voor een zacht prijsje??? Juist Die! De mensen aan de onderkant van de maatschappij die niet zoveel centjes hebben.

Nou, zo is het heel het land door gegaan. Veel actie gevoerd, zelfs een manifestatie in Den Haag in 2013, we hebben het ALLEMAAL voorspeld. Maar het bestemmingsplan, DAT was belangrijk.

Vandaag de dag zijn er gemiddeld 18 huisuitzettingen per dag. PER DAG! Dat betekend dat er 18 gezinnen met hun koffertje op straat staan die nergens heen kunnen. 18 gezinnen per dag, denk er eens over na!

Een campingeigenaar als Engel (daarover later meer) voorziet gewoon simpelweg in een behoefte, en een hele, hele nodige behoefte. Volgens mij weet iedereen dat er in de sociale huursector al jaahaahaaren geen woning meer te krijgen is. Maar wel 18 huisuitzettingen per dag.

Deze gemeente heeft boter op hun hoofd! Zij hebben ook gehandhaafd waardoor de oorspronkelijke bewoners vertrokken zijn, en daarom de ruimte gecreëerd voor deze mensen, en dan nu huilebalken. Me reet!

Engel, Engel is niks rijk, helemaal niet zelfs. Ja hij heeft van Rotterdam 15 miljoen gekregen. Daarvan heeft hij eerst de lopende hypotheken af moeten lossen. Blijft er 2 miljoen over, dan komt de belastingdienst en die neemt daar 1 miljoen van mee, blijft er nog 1 miljoen over. Van die miljoen koop je een dan al verloederde camping (de oude eigenaar wou er niet voor niks af) waar je uiteindelijk alleen maar mensen hebt wonen die hun huur en nuts niet betalen, en altijd achter lopen.

Bij de WBV sta je na 3 maanden achterstand op straat!! Bij Engel werden alleen je nutsvoorzieningen afgesloten als je meer dan 6 maanden achter liep. Hij stuurde ook geen deurwaarder (met alle bijkomende kosten) het kwam wel een keer, en dan sloot hij je weer aan. Wat een KWAL niet? Doodslaan moet je hem!

En dan moet je natuurlijk wel de boel heel, heel goed onderhouden hoor, en elk dingetje wat kapot is eerst maken.

Dat de gemeente dit zo oplost is te bizar voor woorden. Waar moeten die mensen heen dan? Hoe dan? En maar zeiken op Engel