of 61441 LinkedIn

Onrust in Molukse wijk in Hoogeveen

De komst van een niet-Moluks gezin heeft in de Molukse wijk in Hoogeveen geleid tot protesten en onrust.
3 reacties

De komst van een niet-Moluks gezin heeft in de Molukse wijk in Hoogeveen geleid tot protesten en onrust. Om daar een oplossing voor te vinden gaat de gemeente in gesprek met bewoners uit die wijk en betrokken woningcorporatie Domesta. Dat liet de gemeente donderdag weten. Het huis werd donderdag beklad met de tekst 'Molukse wijk, alleen Molukkers'.

Gevoelens
Locoburgemeester Anno Wietze Hiemstra zei donderdagavond dat de wijk Moluks is ,’en Moluks moet blijven’. ‘Wij begrijpen de gevoelens die leven binnen de Molukse gemeenschap en zullen er alles aan doen deze kwestie op een goede manier op te lossen’, aldus Hiemstra. Los van de juridische aspecten voelen wij een speciale verantwoordelijkheid de wijk Moluks te houden, zo stelde Hiemstra.

Bijzondere afspraken
Het betreffende huis staat aan de Ebbingestraat. Directeur Bert Moormann van Domesta zei voor de microfoon van RTV Drenthe dat er sprake is van bijzondere afspraken met de Molukse gemeenschap over toewijzing van de woningen, ‘waarbij we woningen altijd toewijzen aan Molukkers. In dit geval waren er geen belangstellenden dus hebben we het verhuurd aan een Nederlands gezin. Zo staat het ook in de oorspronkelijke afspraken. We hebben de reactie onderschat, dus we vinden het jammer dat het loopt zoals het nu loopt.’

Gesprek
Het gesprek zal dinsdag zijn. Er zullen dan afspraken gemaakt worden over het toewijzingssysteem voor woningen in de wijk. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz op
Lees voor het woord Moluks in het hele artikel het woord Nederlands en Nederland zou te klein geweest zijn.
Door Ra op
Eigen Molukkers eerst.
Door B de B (Adviseur) op
Dan is de vraag nog of het wettig is om afspraken te maken die ingaan tegen artikel 1 van de grondwet.