of 59329 LinkedIn

Onoorbare zaken in Haaren

De Noord-Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk heeft met teleurstelling kennis genomen van de crisis in Haaren. Hij heeft Yves de Boer (VVD) als waarnemend burgemeester benoemd.

In Haaren hebben zich onoorbare zaken afgespeeld. Die hebben geleid tot ‘beschadigde mensen en een breuk in de onderlinge verhoudingen’. Met deze woorden heeft de Noord-Brabantse commissaris van de koning Wim van den Donk zijn teleurstelling uitgesproken over de crisis in Haaren.

Ziek

Daar meldde burgemeester Jeanette Zwijnenburg zich vorige week ziek nadat de wethouders van Progressief '96 en het CDA het vertrouwen in haar hadden opgezegd. Van de Donk heeft woensdagavond Yves de Boer benoemd tot waarnemend burgemeester. De Boer begint vandaag.

 

Opdeling

De verantwoordelijkheid voor de opdeling van de gemeente moet bij de waarnemend burgemeester worden gelegd, vindt Van de Donk. Die ligt nu bij wethouder Carine Blom (Progressief ’96). ‘Ook dient de burgemeester zorg te dragen voor een zorgvuldig bestuur en het functioneren van de gemeente tot de afronding van het proces van opdeling. Het goed kunnen functioneren van de betrokken gemeenten na het opnemen van delen van de gemeente Haaren is daarbij een punt van aandacht’, aldus de cdk in een schriftelijke verklaring. Haaren wordt per 2021 opgesplitst. Biezenmortel komt bij Tilburg, Esch bij Boxtel, Haaren bij Oisterwijk en Helvoirt bij Vught.

 

Waarnemend burgemeester

Yves de Boer (VVD) was eerder twaalf jaar wethouder in Oosterhout. Ook was hij gedeputeerde voor Mobiliteit en Infrastructuur en nadien Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen in Noord-Brabant. Daarnaast was hij waarnemend burgemeester van Werkendam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.