of 64231 LinkedIn

Onderzoek optreden politie op woonwagenkamp

De politie zou bewapend met machinegeweren mensen van hun bed hebben gelicht, onder wie kinderen en een baby.
6 reacties

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is zo geschrokken van de verhalen van de bewoners van een woonwagenkamp over een grote inval van de politie dat hij het optreden en vooral de nazorg laat evalueren.

Kinderen meegenomen

Een enorme politiemacht viel het kamp aan de Deutersestraat eind oktober binnen en nam alle 29 aanwezigen mee, inclusief 6 jonge kinderen. Bewoners worden verdacht van witwassen van crimineel geld, maar iedereen was binnen een paar dagen weer vrij. Burgemeester Rombouts heeft een gesprek geregeld tussen de woonwagenbewoners en de hoofdofficier van justitie die de bewoners moet uitleggen waarom de zware actie nodig was.

Baby afgeven
De verhalen hebben volgens de burgemeester bovendien vragen opgeroepen over de nazorg voor de kinderen, die hij had beloofd. Hij laat een buitenstaander uitzoeken hoe de kinderen zijn opgevangen. 
De woonwagenbewoners beklagen zich sinds de inval over het optreden van de politie. Ze zeggen dat de politie bewapend met machinegeweren bij hun bed stond en dat ze met geweld naar buiten werden gesleurd en geblinddoekt werden afgevoerd. Woonwagens werden met springstof en kettingzagen vernield, aldus de bewoners. Een bewoonster zegt dat ze haar baby aan de politie moest afgeven. Donderdagavond mochten de bewoners hun verhaal doen in de gemeenteraad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ik ben onschuldig (Mens) op
Hebben we boter op ons hoofd. We weten al decennia lang, dat woonwagenkampjes/vakantieparken altijd voor ellende zorgen. Die gasten hebben boter op hun hoofd, eerst zijn ze keihard met hun criminele activiteiten en dan spelen ze weer het slachtoffer, laat me niet lachen.
Door anoniem (ik-kijk-wel-uit) op
Laat deze woonwagenbewoners eens uitleggen wie de eigenaars zijn van de luxe personenauto's met Duitse kentekens die daar worden gezien.
Door Toine van Bergen (Gemeenteambtenaar) op
Henk (realist) je meet wel met twee maten. In villawijken gebeurt ook van alles wat het daglicht niet kan verdragen (* o.a. belastingontduiking). Als de politie daar op dezelfde wijze zou binnenvallen zou daar ( terecht) veel kritiek op zijn. bij dit politieoptreden mag je zeker vraagtekens zetten.
Door Henk (realist) op
Woonwagenkamp ?
De foto geeft de werkelijkheid weer, een bungalowpark !
En dat zich daar zaken voordoen welke het daglicht niet kunnen verdragen is algemeen bekend.
Door Gerrie op
Het feit dat er woonwagenkampen zijn wijst op een zwaar nalatige handhaving van gemeentebesturen. Er zitten een stelletje bangeriken aan het roer die de nette burger alles laten betalen.
Door Jos (hoofd oov) op
Lijkt mij een kwestie voor hoor en wederhoor, check en dubbelcheck. Waarschijnlijk 2 partijen met een totaal verschillende beleving van de inval.

Vacatures

Van onze partners