Advertentie

Onderzoek naar seksrel in Wassenaar

Tijdens een nachtelijke nazit van raadsleden, wethouders en locoburgemeester de Greef is er teveel gedronken en er zouden seksuele opmerkingen zijn gemaakt.

28 februari 2012

De gemeente Wassenaar stelt een officieel en onafhankelijk onderzoek in naar een uit de hand gelopen drinkgelag en mogelijke seksuele intimidaties in het gemeentehuis. Dat heeft burgemeester Jan Hoekema bekendgemaakt op de website van de gemeente.

Nazit

In de nacht van 13 op 14 februari zou een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder en locoburgemeester Henk de Greef uit de hand zijn gelopen. Er zou tot diep in de nacht veel gedronken zijn en er zouden ongepaste seksuele opmerkingen zijn gemaakt. Hoekema, die toen op vakantie was, stelt zich ,,diep, diep te schamen’’ voor de negatieve publiciteit die dit in landelijke media tot gevolg had.

Fatsoenlijke gemeente
,,Wassenaar wordt gezien als een fatsoenlijke gemeente’’, stelt Hoekema. ,,Nachtelijk drinkgelag en insinuaties waar andere mensen aanstoot aan kunnen nemen, zijn geen fraaie kwalificaties voor onze gemeente. En dan druk ik mij nog zacht uit.’’ Wethouder De Greef heeft overigens de aantijgingen ontkend. De burgemeester stelt geen reden te hebben aan zijn woord te twijfelen. ,,Maar als er zich dingen in het raadhuis hebben afgespeeld die niet door de beugel kunnen, dan sta ik er voor in dat de onderste steen boven komt’’, beklemtoont Hoekema. Hij wil dat het onderzoek snel wordt verricht.

Regels
Daarnaast heeft de burgemeester een verbod op het bezitten van drank ingesteld in het raadhuis. Ook mag er nergens in het gebouw meer worden gerookt en mag er geen mailverkeer meer plaatsvinden tussen raadsleden en gemeentepersoneel. De nazit na een raadsvergadering mag voortaan niet langer dan een uur duren en de bode moet er op toezien dat het gebouw daarna wordt afgesloten.

Kwestie
De kwestie kwam aan het licht toen de oppositiepartijen in de raad vragen stelden. Burgemeester Hoekema stelt ,,verbijsterd’’ te zijn dat de partijen de affaire op deze manier in de openbaarheid hebben gebracht. ,,Zij hadden een andere weg moeten bewandelen’’, meent hij.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Een goed, volwassen gesprke met alle betrokken was een betere zet geweest. Eventueel met een 'mediator'.
gerrie
Het schijnt dat er vieze spelletjes gespeeld worden daar in het gemeentehuis
Flip Zolderman
Denkt zo'n burgemeester nu echt dat er iets zou veranderen als alles zorgvuldig binnen de doofpot was gehouden, zoals hij graag gewild had? Laat hier inderdaad de onderste steen maar eens boven komen.
Jan
Hoezo geen mailverkeer meer tussen raadsleden en gemeentepersoneel? Ambtenaren staan ook ten dienste van de raad! Gaat Wassenaar terug naar de jaren '30?
Advertentie