of 60715 LinkedIn

Onderzoek naar huisvesting burgemeester Neerijnen

Volgens de plaatselijke partij Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) heeft de burgemeester onrechtmatig gehandeld bij het voldoen aan de woonplicht die voor burgemeesters geldt.
2 reacties

Er komt een onderzoek naar de huisvesting van burgemeester Alex van Hedel (VVD) van het Gelderse Neerijnen. Dat meldde de gemeenteraad donderdag.

Woonplicht

Volgens de plaatselijke partij Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) heeft de burgemeester onrechtmatig gehandeld bij het voldoen aan de woonplicht die voor burgemeesters geldt. Die plicht schrijft voor dat een burgemeester zich binnen een jaar na zijn aantreden moet vestigen in zijn gemeente.

Huurpenningen 

Van Hedel (52) is sinds de zomer van 2011 burgemeester van Neerijnen. GBN stelt dat hij huurpenningen zou hebben gedeclareerd voor een woning die nog niet was gebouwd. In het huurcontract zou met de datum zijn gerommeld om in aanmerking te komen voor de rijksregeling vergoeding dubbele woonlasten, aldus GBN. Die vergoeding geldt als het eigen huis nog niet is verkocht en er daadwerkelijk sprake is van dubbele woonlasten. De burgemeester zegt dat hij niet onrechtmatig heeft gehandeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel Waardenburg op
De partij die de beschuldigingen van fraude heeft geuit (Gemeentebelangen) heeft nota bene tegen dit onderzoek gestemd. GBN zit vol frustraties omdat zij uit het college zijn gewipt. Er worden smerige politieke spelletjes in Neerijnen gespeeld over de rug van de burgemeester.
Door Nobby (animal cop) op
De beweringen van GBN gaan over feiten. Die moeten toch snel boven water gehaald kunnen worden bijvoorbeeld met toepassing van de WOB. Daar heb je geen peperdure adviseur, onderzoeker of waarheidscommissie voor nodig. En als burgemeester Van Hedel vindt dat hij niet onrechtmatig heeft gehandeld, moet hij ook B durven doen en de paperassen op tafel leggen.
Ik ben wel benieuwd want waar rook is is vuur.