of 59250 LinkedIn

Onderzoek aanslag Waalre stopt

Het Openbaar Ministerie (OM) liet maandag weten dat het 'de actieve fase van het onderzoek' beëindigt. Pas als er nieuwe informatie binnenkomt, wordt de draad weer opgepakt.
Reageer

Politie en justitie zijn gestopt met hun onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre in 2012. In dat jaar ging het monumentale pand in de plaats ten zuiden van Eindhoven volledig in vlammen op, nadat er twee brandende auto's tegenaan waren gezet.

Draad oppakken

Het Openbaar Ministerie (OM) liet maandag weten dat het 'de actieve fase van het onderzoek' beëindigt. Pas als er nieuwe informatie binnenkomt, wordt de draad weer opgepakt. Tegen de drie verdachten die eerder in de zaak werden aangehouden heeft het OM geen zaak rond kunnen krijgen. Ze worden vooralsnog dan ook niet vervolgd.

Tijdelijke huisvesting 

Het gemeentebestuur van Waalre wil op de plaats van het afgebrande pand een nieuw gemeentehuis bouwen, met daarin ook een multifunctioneel centrum. Restanten van het oude gebouw die de brand hebben doorstaan, worden mogelijk verweven in de nieuwbouw. Concrete bouwplannen moeten nog worden gemaakt. In de tussentijd blijft de gemeente gevestigd in een tijdelijk pand in het dorp Aalst. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.