of 63908 LinkedIn

Omwonenden Polderbaan mogen huis niet uit tijdens top

Een deel van de omwonenden van de polderbaan mogen tijdens de nucleaire top hun huis niet verlaten op bepaalde uren van de dag.
1 reactie

De omwonenden van de Polderbaan ondervinden tijdens de nucleaire top in maart hinder van de veiligheidsmaatregelen rondom de luchthaven. Het gebied is onderverdeeld in twee zones en is alleen toegankelijk voor bewoners en bedrijven. Wie in de dichtstbijzijnde zone 2 woont of werkt, kan op maandag 24 maart bepaalde tijden het erf niet af.

Politiepost
Dat zei burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer maandag. De gebieden worden afgesloten voor doorgaand verkeer en bewoners en werknemers kunnen alleen naar binnen via een politiepost en op vertoon van hun legitimatiebewijs. In zone 2 bevinden zich zeven adressen. Weterings benadrukte dat hier wel rekening wordt gehouden met schoolgaande kinderen of mensen die thuiszorg nodig hebben. In de daaromheen gelegen zone 3 gaat het om 134 woningen en bedrijven.

Bezoek vooraf aanmelden
Bezoek is mogelijk, mits het vooraf wordt aangemeld bij de politie. De burgemeester heeft de mensen in zone 2 reeds geïnformeerd, maandagavond spreekt hij de bewoners en bedrijven in zone 3. 
Vliegtuigspotters die een glimp willen opvangen van de regeringstoestellen, hebben pech. Naast een groot gebied rondom de Polderbaan wordt ook de omgeving van de Zwanenburgbaan afgesloten. Wie zonder toestemming toch het afgesloten gebied in weet te komen, loopt het risico op een forse boete. Dat geldt ook voor bestuurders die met hun auto stilstaan langs de doorgaande (snel)wegen.

Noodverordering
Tijdens de top geldt in Haarlemmermeer een noodverordening. Hoewel volgens Weterings elke overheidsdienst voor deze operatie zijn eigen kosten draagt, staan er ook zeker baten tegenover. ,,Denk bijvoorbeeld aan hotelovernachtingen in de regio.'' 
Wie in de gemeente Haarlemmermeer wil demonstreren tegen de nucleaire top in Den Haag, moet dat voor 14 maart aanmelden.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Stoffel op
Waanzin ten top of een waanzinnige top ?