of 59179 LinkedIn

Omstreden azc Enschede van de baan

Het veelbesproken azc dat in Enschede gebouwd zou worden gaat bij gebrek aan vluchtelingen toch niet door.
2 reacties

De bouw van een asielzoekerscentrum voor zeshonderd mensen op het Esmarkerveld in Enschede is niet langer noodzakelijk. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de gemeente laten weten dat een opvanglocatie voor vluchtelingen de komende jaren niet meer nodig is wegens een sterk verminderde instroom van asielzoekers.

Verzet
Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad maandag in een brief op de hoogte gesteld van het besluit van het COA. De plannen voor het azc hebben in Enschede geleid tot veel verzet. Eind oktober 2015 werden bij een demonstratie tegen het centrum al arrestaties verricht wegens mishandeling, belediging en het brengen van de hitlergroet. Een maand later werden er varkenskoppen neergelegd bij het terrein waar het azc moest verrijzen.

Voorbereidingskosten
Het COA heeft Enschede gevraagd opgave te doen van de voorbereidingskosten. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een regeling voor gemeenten in de maak om gemaakte kosten voor een azc te vergoeden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pauline (Stafadviseur) op
Ondertussen zitten ze wel in Griekenland en andere landen te wachten op fatsoenlijke opvang. Wanneer gaat Nederland eens - op z'n minst - het afgesproken aantal opvangen? Schaam je, Nederland, dat je oorlogsslachtoffers zo in de kou laat staan!
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
quote: Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de gemeente laten weten dat een opvanglocatie voor vluchtelingen de komende jaren niet meer nodig is wegens een sterk verminderde instroom van asielzoekers.==Dit lijkt behoorlijk strijdig met berichten in kranten.NRC: 24 mei 2016 - De Italiaanse kustwacht meldt dat dinsdag bij 23 verschillende reddingsacties voor de kust van Libië meer dan drieduizend mensen zijn gered. 11 jun. 2016 - Italië redt drieduizend vluchtelingen in drie dagen. En dat gaat maar door. Italië, en dat land niet alleen, overstroomt naar lager gelegen gebieden. 4 okt.2016 nu.nl/buitenland/3747572/italie-redt-vierduizend-bootvluchtelingen Binnen 48 uur hebben marine en koopvaardijschepen maar liefst vierduizend bootvluchtelingen gered van deels niet zeewaardige vaartuigen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano staan in Libië driehonderdduizend tot zeshonderdduizend vluchtelingen klaar om de oversteek te maken.
Mogen we nu stellen dat het COA rekening houdt met de komende verkiezingen of is dat Orgaan in winterslaap gegaan?