of 59244 LinkedIn

Omroep leurt langs gemeenten met intocht Sint

Gemeenten staan niet langer in de rij om de intocht van Sinterklaas te organiseren. De NTR heeft een brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters geschreven om burgemeesters over te halen om de organisatie op zich te nemen, meldt RTL Nieuws.
6 reacties

Gemeenten staan niet langer in de rij om de intocht van Sinterklaas te organiseren. De NTR heeft een brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters geschreven om burgemeesters over te halen om de organisatie op zich te nemen, meldt RTL Nieuws.

Oorzaken
De NTR zendt het kinderfeest elk jaar uit en doet samen met de jaarlijks wisselende gemeente de organisatie. In de brief, die in handen is van RTL Nieuws, staat dat er tot vorig jaar altijd wel een of meer gemeenten waren die zich bij de NTR meldden voor de intocht. Dit jaar was dat anders, schreef Ajé Boschhuizen namens NTR op 7 maart aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). ‘Tot op heden heeft er zich nog geen enkele gemeente gemeld. Naar de oorzaken daarvan kunnen wij slechts raden. We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is - gezien de lange voorbereidingstijd van zo'n grootschalig project - nogal riskant met het oog op de planning,’ zo staat in de brief die in het bezit is van RTL Nieuws.

 

Burgemeesters

NGB-voorzitter Liesbeth Spies, aan wie de brief was gericht, heeft die vorige week woensdag voorgelezen tijdens de jaarvergadering van het genootschap, vertelt ze aan RTL Nieuws. Bij die vergadering waren 60 burgemeesters aanwezig. Spies heeft toegezegd de brief naar alle burgemeesters te sturen. Een aantal gemeenten heeft inmiddels de contactgegevens van de NTR opgevraagd, maar of ze zich ook daadwerkelijk beschikbaar hebben gesteld voor de intocht is niet bekend.

 

Vertrouwelijk
Spies zal de brief ook nog aan alle andere burgemeesters sturen. Volgens de NGB hebben er zich inmiddels vier gemeenten gemeld die de contactgegevens van de NTR vroegen. Of deze gemeenten zich daadwerkelijk hebben aangemeld bij de NTR, weet het genootschap niet. Om welke gemeenten het gaat, houdt Spies vertrouwelijk. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door keijzer op
@Henk van den Brand (gepensioneerd) op 23 maart 2018 10:57

Ja maar nu met een ijzersterke positie om eisen te stellen en compensatie voor onkosten. NTR gaat dat niet betalen. De factuur van het absurde, gaat dan dus weer soepel naar de belastingbetalers.

De NTR kan beter naar een aantal lokale t.v. overschakelen, die lokale intocht verslaan. Ze houden alleen steeds dezelfde Sint in beeld. Klaar!

Plus een landelijke verordening eindelijk dat in Sint periode geen protesten mogen worden gehouden en dit via wet vastleggen. Dan zijn we van die absurditeit eindelijk na jaren eens af! De wet beschermt nu teveel radicaliteit en laat vrijheid&genoegen van een feest voor grote meerderheid van dit land, volkomen links liggen en het algemeen belang totaal irrelevant daarmee.

De karikaturale elementen van Piet zijn al weg geëvolueerd en tevens de angst voor zak en roe.

Deze jaarlijkse nationale treiterij vanuit twee grootsteden en klein radicaal groepje, tart volkomen elk rechtsgevoel. Te zot voor woorden!
Door Frank Zuylen (gepensioneerd ambtenaar) op
Misschien droogt heel die discussie over het Sinterklaasfeest die we nu ieder jaar weer tot in de treure in allerlei praatprogramma's gevoerd zien worden, dan vanzelf op.
Door keijzer op
@Loekoek

Het fundament en cement van Nederland verkruimelt. Dit gaat steeds meer hatelijkheden genereren, die geen partij in de hand gaat houden, omdat die geen invloed heeft op de dynamiek in wat tussen burgers en onder burgers gebeurt in een land.

De negatieve loep ligt op autochtoon Nederland. Zie bijv. Nieuwsuur waar een persoon in een debat het stille verdriet aankaart in het sterk collectivisme en sociale druk daarbinnen. Emancipatie aankaart op westerse leest geschoeid en niet vertaald naar eigen belang van culturele/religieuze groepen van buitenlandse oorsprong. Dit was speerpunt van Fortuyn. Niet van Links en zichzelf onterecht progressief noemend.

Die persoon die het bovenstaande aankaart in een debat gisteravond, heeft volgens een kenmerkende islamitische reactie van iemand van moslimpartij, waanbeelden. Hoogopgeleid of laag, maakt vaak in die clubs niet uit.

Of zie mevrouw Simons woensdagavond op t.v. bij de NOS, die Nederland wil de-kolonialiseren. Hoeveel mensen uit Suriname of Antillen wonen hier en daar? Hoeveel mensen van hier woonden destijds daar en bestond er bepaalde hier een bepaalde elite alles. Geen democratie toen zoals nu.
Bovendien in het Amsterdamse enthousiast op Bouterse gestemd wordt waar je nooit over hoort en bakermat vormt van anti-zwarte pieten front.

In BE wil men grondrechten preciseren en dat is hoognodig. Het is een pakkage deal en niet een grabbelton waar je de pakjes kan openmaken en teruggooien als inhoud je niet aanstaat.

De NTR heeft dit aan zichzelf te danken. Men begint met carnavalachtige regenboogpieten, i.p.v. wat meer etnisch neutrale Pieten met zwart kleurig sluik haar, kort haar, lang haar en donkergrijs geschminkt.

Radicale groepjes worden aan alle kanten gefaciliteerd om vrijheid van meningsuiting te verabsoluteren en krijgen steun van praattafels in Hilversum en Bestuur in gemeenten. Echter ook van Ombudsman en rechtssysteem.

Geef je dat soort groepen een vinger, dan versterkt dat hun arrogantie en radicaliteit en gaan steeds verder. Geen sprake van redelijkheid en billijkheid. Dit feest moet kapot. Eerder is men niet tevreden. Deze absurditeit kost elk jaar veel aan ergernis en geld. Burgers herkennen zich niet in hoe grondrechten worden misbruikt, vertaald door radicalen en verdedigd door Bestuur en het huidige rechtssysteem, met wantrouwen jegens die instituten als gevolg.
Door loekoek (vm.jur.medewerker gsd) op
@Jan. Stel dat de verwerking van de Raadsverkiezingen en het vormen van het college van B&W veel tijd vergt. Dan tilt de burgemeester de zaak over de zomervakantie heen. De militairen kunnen dan naar het warme Mali want er komt geen Sinterklaasfeest bij de NTR.
Maar het suikerbeestenfeest kan dan verder in de schuilkerken worden gevierd. De bisschop van Myra zal zijn best doen in het donker om zwart geschminkt naar binnen te komen.
Wij verloren ons geloof in o.a. de PvdA en de kinderen in hun bisschop.
Door Jan op
Het kan het best een gemeente zijn met een flinke in gebruik zijnde militaire kazerne, zodat het leger snel kan worden ingezet. "Ze" worden bedankt!
Door Henk van den Brand (gepensioneerd) op
Meierijstad wil wel, lees ik zojuist in de krant