of 60195 LinkedIn

Ombudsman start meldpunt klachten over boa's

De Nationale ombudsman is een onderzoek begonnen naar klachten over buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zoals stadswachten, conducteurs en boswachters. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optreden van boa's professioneler kan.
6 reacties

De Nationale ombudsman is een onderzoek begonnen naar klachten over buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zoals stadswachten, conducteurs en boswachters. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optreden van boa's professioneler kan.

Weinig klachten
Nederland telt inmiddels ongeveer 23.500 buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze helpen de politie met opsporing van strafbare feiten en toezicht. De ombudsman krijgt nu nog weinig klachten. Hij opent op zijn website een meldpunt om meer zicht te krijgen in de aard van de problemen. Het onderzoek moet in februari worden afgerond. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Harry (Technisch documentalist) op
Op dit moment heb ik al wat jaren een buurman die bij deze organisatie werkt. En zoals al eerder gezegd is het een slecht voorbeeld voor een goed beleid hier in Nederland. Ze betalen veelal hun gemaakte boetes niet. Want ze weten hoe ze hun collega`s om kunnen praten. En geven jouw wel een bekeuring als je iets fout doet als bijvoorbeeld los laten lopen van hond of weggooien van een sinaasappel schil. Gewoon triest. Buiten hun uniform om terroriseren ze hun buurt met als je niet wilt luisteren naar mij of je geeft me aan ik pak je dan wel terug. raar volk die BOA`s
Door Jan op
BOA's zijn vaak would be nep-agenten die voorheen reinigingsmedewerker of groenschoffelaar waren, hetgeen te zwaar werd, en waarvoor een nieuwe baan gezocht is binnen de gemeentelijke organisatie. Op hun geestelijke vermogens en communicatievaardigheid wordt niet gelet.
Door Annemarie (waterschapsambtenaar) op
Eindelijk begint men door te krijgen dat bepaalde categoriën BOA's niet professioneel zijn. Mijn ervaring is dat met name de Boa's van gemeenten die het hondenbeleid en vuilniszakkenbeleid moeten handhaven van een zeer laag niveau is. Sorry maar het zijn vaak mensen die graag politieagent hadden willen worden maar een te laag niveau hebben om dat te mogen zijn. Daarbij voelen ze zich vaak alsof ze de Koning zijn en gedragen ze zich daar ook naar. Het gevolg is dat je gauw in een vervelende communicatie terechtkomt met deze mensen. De oplossing voor dit probleem is om hoger opgeleide mensen aan te nemen voor deze banen en veel te doen aan juiste communicatie en klantgerichtheid.
Door Louwrens op
Gaan de klachten dan buiten de werkgever en direct toezichthouder om?
Door Willem op
Zit de NO verlegen om werk?
Ook op de radio werft de NO momenteel potentiele klanten.
Voor wat betreft het thema. "De Ombudsman krijgt nu nog weining klachten." Maar wel een meldpunt openen om inzicht te krijgen in de aard van de problemen!
Graag een toelichting hierop. Wat zonder wetenschappelijk onderzoek bekend is is het gedrag van burgers die bij het optreden van politie en boa's geen enkel fatsoen of of gedrag tonen.
Door Maud op
Heel erg goed je mag alles zeggen wat niet goed is waarschuwen een proces verbaal ook als dit terecht is maar blijf aub correct en ga dan netjes weg kom niet te dichtbij en sla niet door en blijf niet te lang aanhoudend agressief soms dreigend bij iemand in de buurt maar hou je aan een keurig protocol dan krijg je er altijd iets goeds voor terug.