of 64231 LinkedIn

OM verdenkt wethouder van Rey van corruptie

Nadat de rijsrecherche vandaag invallen heeft gedaan in het stadhuis en in de woningen van wethouder van Rey en zijn kinderen maakt het OM bekend hem te verdenken van corruptie en ambtelijk lekken.
2 reacties

Het Openbaar Ministerie verdenkt de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD) van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Dat maakte het OM vrijdagmiddag bekend.

Ook getuigen verhoord
Van Rey is vrijdag verhoord. Daarnaast heeft de rijksrecherche de voorzitter en de secretaris van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Roermond, de waarnemend burgemeester en de gemeentesecretaris als getuigen verhoord.

 

Kandidaat ook verdacht
Ook een van de kandidaten voor de burgemeesterspost in Roermond is verdachte in deze zaak. Hij is vrijdag gehoord. Onderzocht wordt of hij een gunst heeft aangenomen. De rijksrecherche deed vrijdag invallen in de woning van Van Rey in Herten bij Roermond, zijn werkkamer in het stadhuis, en de woningen van een zoon en een dochter van Van Rey in Roermond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door neitram op
Benk Korthals, voorzitter van de VVD, moet gaan doen wat Rabo heeft gedaan: afstand nemen van sjoemelaars en bedriegers voor het eigen gewin.
De VVD moet nu snel openlijk afstand nemen van Hooijmaijers en Van Rey en hen zelf royeren want zij schaden de partij ontegenzeggelijk. Anders gaat dat absoluut leden kosten en ook veel stemmen bij de volgende verkiezingen (gemeenten), en terecht natuurlijk.
Door Henk op
Ojeee. Alweer VVD

Vacatures

Van onze partners