Advertentie

OM ingelicht over mogelijke ronselpraktijken Soest

Burgemeester Rob Metz van Soest heeft het Openbaar Ministerie ingelicht over het mogelijk ronselen van stemmen door de PvdA in de gemeente Soest.

11 maart 2014

Burgemeester Rob Metz van Soest heeft dinsdag het Openbaar Ministerie ingelicht over mogelijke ronselpraktijken door leden van de plaatselijke PvdA-fractie. Het Openbaar Ministerie moet besluiten of er sprake is of is geweest van strafbare feiten en of er vervolging wordt ingesteld.

Overleg Kiesraad

,,Ik neem deze gebeurtenis zeer hoog op'', aldus Metz. De burgemeester heeft dinsdag overlegd met de secretaris-directeur van de landelijke Kiesraad over de kwestie. De gemeente gaat vooralsnog verder met de gewone voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

Stembiljetten

PvdA-lijsttrekker Osman Suna en fractielid Adem Baskaya zouden bij de Fatih-moskee in Soest moslims die niet willen stemmen, hebben aangespoord hun stembiljetten in te leveren. Er zou vervolgens een stem mee uitgebracht worden op de PvdA. Maandagavond waren beelden van de ronselpraktijken op televisie te zien.

Samsom

Maandag werd ook bekend dat PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman onderzoekt of de webmaster van de Soester afdeling zich met ronselen bezig heeft gehouden. Partijleider Diederik Samson sprak zijn afkeuring uit. Ronselen is verboden en strafbaar.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Fritz
Hoe je het nu ook bekijkt, aan de uitslag van de verkiezingen in Soest zal, voor wat betreft de PvdA nu altijd iets van stemfraude kleven. De PvdA doet er goed aan zich terug te trekken uit de gemeenteraadsverkiezingen in Soest en de betrokken fractieleden te schorsen hangende het onderzoek.
Advertentie