Advertentie

OM gaat in beroep tegen vrijspraak Heerlens raadslid

De rechtbank oordeelde weliswaar dat raadslid Roel Leers zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden, maar sprak hem vrij vanwege een fout van het OM.

09 maart 2015

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van het Heerlense raadslid Roel Leers voor schending van zijn ambtsgeheim.

Bron
De rechtbank oordeelde weliswaar dat het raadslid zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden, maar sprak hem vrij vanwege een fout van het OM. Volgens de beschuldigingen had het raadslid geciteerd uit de geheime bijlagen van een raadsvoorstel maar dat klopt niet precies, aldus de rechter. Omdat hij de geheime informatie uit een andere bron had dan het OM beweerde, werd hij vrijgesproken. Het OM meent nog steeds dat de beschuldigingen kloppen, maar als het nodig is kan die fout in hoger beroep ook nog worden hersteld, zei een woordvoerster maandag.

Huurprijs
Burgemeester Paul Depla van Heerlen deed destijds aangifte tegen het raadslid omdat hij geheime informatie had gepubliceerd over de (lage) huurprijs die het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg betaalt voor een voormalig CBS-gebouw in Heerlen. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Stef
Burgemeester Depla deed aangifte Roel Leers. Maar vond het niet nodig om hem daarover in te lichten. Lekkere burgemeester ben je dan. Zeg maar rustig, een smerige rat, die er evenmin voor terugdeinst zich in het fietsenhok te laten pijpen. Als Heerlenaar ben ik dolblij dat deze PvdAer opkrast. Ze komen er in Breda nog wel achter wat voor achterbaks figuur ze in huis hebben gehaald !
Stef
Hieronder nog wat meer info over het rattige gedrag van burgemeester Depla van Heerlen.

https://visieopvastgoed.wordpress.com/2015/02/10 …
Gemeente / ambtenaar
Ik zou een deal voorstellen.
Advertentie