Advertentie

OM eist drie jaar cel voor Dordtse veelschrijver

K., een ondernemer, bestookt de gemeente al jaren met een niet aflatende stroom brieven en e-mails. De man is zelfs twee keer vastgezet in een huis van bewaring vanwege zijn praktijken. De briefschrijver kreeg jaren geleden een conflict met de gemeente om illegale kamerverhuur. Sindsdien bestookt hij de gemeente met honderden bezwaarschriften en tijdrovende beroepen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

17 februari 2016

Als het aan de aanklager ligt, gaat Mustafa K., de man die de gemeente Dordrecht al tijden bestookt met brieven en e-mails, voor drie jaar de cel in. De vijftigjarige K. wordt onder meer verdacht van het sturen van kogelbrieven aan gemeentemedewerkers.

Bedreigingen
'Wat jij je moet afvragen is of jij en je familie het risico wil lopen om tegen een kogel aan te lopen, die je als bijlage aantreft, of een molotovcocktail in je auto wordt gegooid of dat je een handgranaat in je huiskamer wil ontvangen', stond er te lezen. Op de enveloppen zijn DNA-sporen van K. gevonden, zei de aanklager woensdag voor de rechtbank in Dordrecht.

Illegale kamerverhuur

K., een ondernemer, bestookt de gemeente al jaren met een niet aflatende stroom brieven en e-mails. De man is zelfs twee keer vastgezet in een huis van bewaring vanwege zijn praktijken. De briefschrijver kreeg jaren geleden een conflict met de gemeente om illegale kamerverhuur. Sindsdien bestookt hij de gemeente met honderden bezwaarschriften en tijdrovende beroepen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gijs van Diggelen
Justitie in Nederland zakt steeds dieper weg. Probeert Turkije zelfs in te halen qua mensenrechtenschending. Rijdt grootouders met kleinkinderen dood, dan kom je eraf met 100 uur taakstraf (waar gebeurd !). Maar boze brieven met inhoud naar overheid, dan 3 jaar de cel in.
johannes / ambtenaar
Suggestief stukje tekst. Verdacht van!!!!. Eerst bewijzen. Wanneer een dronken automobilist iemand dood rijdt komt hij ervan af met een taakstraf.
Daan
Gaan we de activiteiten van deze meneer ook gebruiken om te pleiten voor afschaffing van de Wob? Alle Wobbers zijn immers zo...
HvdB
Iemand die op een ziekelijke manier 'zijn gelijk' probeert te halen, moet zijn vrijheid inleveren. Wie de democratische rechtstaat geweld aandoet en de samenleving op kosten jaagt, dient daarvan de consequenties te aanvaarden. Naar het is, uiteraard, aan de rechter om zich erover uit te spreken.
Advertentie