of 64204 LinkedIn

OM doorzoekt woning projectontwikkelaar Van Pol

Een woordvoerder zei in een toelichting dat Piet van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan voormalig VVD-wethouder en senator Jos van Rey.
1 reactie

Het Openbaar Ministerie (OM) is begonnen aan een doorzoeking van woning en kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat maakte het OM bekend. De doorzoeking vindt plaats in het kader van het corruptieonderzoek in de zaak Jos van Rey. Van Pol is volgens het OM verdachte in deze zaak. Van Pol is een goede vriend van Van Rey (VVD).

Jos van Rey

De woordvoerder van het OM zei in een toelichting dat Piet van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan voormalig VVD-wethouder en senator Jos van Rey. Berichten in de Limburgse kranten dat ook documenten zijn opgeëist bij bouwbedrijf VolkerWessels wilde hij niet bevestigen. Volgens die kranten financierde en bouwde VolkerWessels projecten van Van Pol.

Ambtelijke corruptie 

Justitie deed in oktober jaar invallen bij Van Rey na aangifte in maart door de belastingdienst bij het Openbaar Ministerie. Van Rey wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het lekken uit een vertrouwenscommissie bij de voordracht van een nieuwe burgemeester van Roermond. De VVD'er trad direct na de invallen in oktober af als senator en wethouder. Inmiddels is hij weer politiek actief bij de VVD in Roermond, die hem al die tijd heeft gesteund.


Weekers
Bij de affaire Van Rey worden sindsdien steeds meer namen genoemd, zoals die van staatssecretaris Frans Weekers (VVD) van Financiën en minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie. Opstelten wist al in een vroeg stadium van de aangifte tegen Van Rey. Weekers zei daarvan niets geweten te hebben.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tweede Kamer op
In landsbelang hopen we van harte dat de rechercheurs bij alle doorzoekingen in het Limburgse ergens in een administratie gestoten zijn op een duidelijke rekening voor een nogal groot uitgevallen reclamebord c.a. die geen nieuw licht werpt op de paal.
En hopelijk spoort die rekening qua afzender en betaler met de geloofwaardige uitleg die wij daarover reeds kregen. Nee, wij verwachten dat gewoon.

Vacatures

Van onze partners