of 60264 LinkedIn

OM breidt vervolging Hooijmaijers uit

Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt alsnog vervolgd voor zijn handel en wandel in 2004. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten.
Reageer
Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers alsnog ook voor zijn handel en wandel in 2004.
Behapbaar
Volgens de rechtbank in Haarlem komt het besluit van het OM laat, maar mag het wel volgens de wet. Tot nu toe had justitie de periode waarover Hooijmaijers wordt vervolgd beperkt tot zijn tijd als gedeputeerde (2005-2009). Dit om de zaak ,,behapbaar" te houden.

 

Betalingen

Aanleiding voor het OM de periode uit te breiden, is dat Hooijmaijers in zijn verdediging over betalingen die hij ontving na zijn aantreden als gedeputeerde in 2005 teruggrijpt naar contractafspraken die al in 2004 waren gemaakt over te ontvangen verdiensten.

 

Extra getuigen

Hooijmaijers was destijds lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij hielp toen twee bedrijven bij een overname en ontving daarover provisie. Daarbij zou zijn afgesproken dat die gefaseerd zou worden uitgekeerd.

De verdediging van zowel Hooijmaijers als zijn echtgenote verzette zich fel tegen het besluit van het OM. Dinsdag moeten de raadslieden de rechtbank laten weten of zij extra getuigen willen horen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.