of 65101 LinkedIn

Offermans gaat in hoger beroep

Volgens de rechtbank heeft Offermans zich schuldig gemaakt aan passieve ambtelijke corruptie. Hij zou tijdens de race om het burgemeesterschap van Roermond vertrouwelijke informatie hebben gekregen van de eveneens van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond Jos van Rey.
6 reacties

Oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam. Die veroordeelde hem tot een taakstraf van 120 uur voor passieve ambtelijke corruptie.

Mokerslag
Op welke termijn het hoger beroep dient is nog onduidelijk. Dit meldt omroep L1. Offermanns was teleurgesteld over de uitspraak. Hij sprak van een mokerslag. De oud-burgemeester van Meerssen vindt dat hem niks te verwijten valt omdat contacten binnen een partij bij burgemeestersbenoemingen heel normaal zijn. ‘Ik ben niet corrupt’, aldus Offermanns aan L1. ‘En daarom hoop ik dat mijn naam in hoger beroep gezuiverd wordt en ik word vrijgesproken.’

Burgemeester van Roermond
Volgens de rechtbank heeft Offermans zich schuldig gemaakt aan passieve ambtelijke corruptie. Hij zou tijdens de race om het burgemeesterschap van Roermond vertrouwelijke informatie hebben gekregen van de eveneens van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond Jos van Rey. Die was adviseur van de vertrouwenscommissie die een nieuwe burgemeester moest voordragen. Offermanns werd uiteindelijk ook voorgedragen, maar hij trok zich na alle commotie terug als kandidaat-burgemeester. Tevens stapte hij op als burgemeester van Meerssen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Willem Jongejans (AquariusPolitiek) op
Goede vergelijking @Ellen, met de wielrennerij, met z'n sportverdwazing en vervalsing van concurrentieomstandigheden!
Door Hendrik op
Artikel 272 Wetboek van strafrecht is zo overduidelijk geschonden. Waarom zou die voor alle Nederlander gelden en niet voor de VVD, in casu Offermanns en met stip Van Rey?
Voor alle VVD-ers nog even de tekst:
1. Hij die enig geheim waarvan hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat hij uit hoofde van ambt, beroep of wettelijk voorschrift dan wel van vroeger ambt of beroep verplicht is het te bewaren, opzettelijk schendt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie.
Door Stephan de Bruyere op
Offermans heeft gelijk. Iedere insider weet dat contacten met partijgenoten gebruikelijk is bij burgemeestersbenoemingen. Het gaat zelfs zo ver dat elk van de landelijke partijen een van hun kamerleden de taak hebben gegeven om partijgenoten te positioneren op strategische burgemeestersposten in de regio.

Offermans mag zich terecht slachtoffer voelen van een zich plotseling Roomser-dan-de-paus opstellend OM. Daarom goed dat er hoger beroep is ingesteld.
Door Ellen op
"Ik ben niet corrupt want dit was heel gebruikelijk binnen de partij."

Nou, dat weten we dan ook weer. Noem gelijk wat namen Offermanns, dan zijn we nog beter op de hoogte. Het lijkt verdikkie het wielrennen wel: hoor eens, iedereen doet het dus mag ik het ook.
Door Door het Brilletje! (Klokkenluider corruptie misbruik praktijken Hoogeveen &Drenthe.) op
Met alle respect heer Offermans, als u zo stellig overtuigt bent van uw onschuld ! Waarom gaf u dan uw baan als burgemeester op . Als ik er van overtuigt was, dat mij geen blaam betrof, zou ik met de vuist op tafel hebben geslagen, desnoods er doorheen ! Wees eerlijk integer en oprecht, hang anders uw jas aan de kapstok ! U komt met uw verdediging wanneer de soldaten al lang naar huis zijn. Vriendelijk verzoek ! Het ga u goed. klokkenluider misbruik en corruptie praktijken Alescon Hoogeveen Assen Drenthe. H. Okken.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Het zou Offermans sieren om het boetekleed aan te trekken en de - m.i. lage taakstraf (gezien de voorbeeldfunctie) - te voldoen. Acties hebben consequenties meneer Offermans, ook voor u!

Vacatures

Van onze partners