of 63428 LinkedIn

NVVB betreurt BRP-pauze: ‘onzekere situatie gemeenten’

De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken betreurt de ingelaste periode van bezinning rondom Operatie BRP. Deze week besloot het kabinet om de werkzaamheden rondom de BRP voorlopig stil te leggen en volledig stoppen te overwegen. De NVVB vindt dat er geen weg terug is en dat de BRP moet worden afgemaakt.

De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken betreurt de ingelaste periode van bezinning rondom Operatie BRP. Deze week besloot het kabinet om de werkzaamheden rondom de BRP voorlopig stil te leggen en volledig stoppen te overwegen. De NVVB vindt dat er geen weg terug is en dat de BRP moet worden afgemaakt.

'Point of no return' 

De NVVB stelt in een reactie dat tijd voor bezinning nooit fout kan zijn en toont begrip voor de keuze, toch had de organisatie liever gezien dat de Operatie BRP op volle kracht was voortgezet. De vereniging betreurt de nieuwe onzekere periode waarin gemeenten zich nu bevinden. In de reactie wordt ook aangestipt dat er al onderdelen zijn ontwikkeld die bijdragen aan een nieuwe BRP. ‘Wij zijn dan ook van mening dat we het point of no return al voorbij zijn en verwachten dan ook dat het programma na de periode van bezinning wordt afgemaakt’, aldus de NVVB.


BIT verwacht meer kosten en vertraging
Voor Operatie BRP is nu een vertraging van 15 maanden berekend en extra kosten van 17 miljoen euro. Het BIT, dat het kabinet meegeeft om stoppen te overwegen, gaat echter uit van een vertraging van 33 maanden en 50 miljoen aan resterende kosten om het BRP-systeem af te maken. De verwachte voordelen wegen volgens het BIT wellicht niet op tegen de risico’s en kosten. De gezamenlijke opdrachtgevers waaronder de Belastingdienst, UWV, DUO en VNG willen tijdens de periode van bezinning onderzoeken welke alternatieven er zijn voor de BRP.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
De NVVB stond schouder aan schouder met projectleider Moelker bij de herstart van de mGBA in 2009. Het is een vereniging van ambtenaren burgerzaken zonder enige zeggenschap die ieder jaar een vet feest organiseert van het door gemeenten betaalde contributiegeld + het geld van sponsoren. Bij de herstart zijn BZK en NVVB er niet in geslaagd om goede specificaties op te stellen voor de landelijke kern die naast de GBA-V moest gaan functioneren en waar de nieuwe burgerzakenmodules van de gemeenten op moesten gaan aansluiten. Dus zijn er ook nooit specificaties gekomen voor de interactie tussen de burgerakenmodules en de nieuwe kern. We zijn nu acht jaar verder en deze cruciale specificaties ontbreken nog steeds. Daarom is het zeer twijfelachtig of er iets herbruikbaar is dat sinds 2009 onder verantwoordelijkheid van BZK is ontwikkeld. Advies: Stoppen en helemaal opnieuw beginnen met compleet nieuw management dat beschikt over een track record met succesvolle projecten en GBA kennis/ervaring.
Door Kaatje op
NVVB is Klapvee voor VNG/KING, wanneer publieke steunbetuiging nodig is.
2.KING/NVVB = een samenwerkingsorganisatie. 3. "Gouden partner" van NVVB in de private sector is … Pink Roccade (de hofleverancier via VNG/KING)!
Vanaf 2001 is mGBA , BRP, enzovoorts een fantastische bron van inkomsten geweest van een ieder die hieraan al die tijd zijn brood verdient of zijn functie dankt in de (semi)publieke sector en in de private sector.
Zolang er slechts een inspanningsverplichting geldt en niemand verantwoordelijk wordt gesteld voor resultaten zal dit wel zo lang mogelijk opgerekt worden.

Vacatures

Van onze partners