of 59329 LinkedIn

Nuenen treft schaderegeling met vals beschuldigde adviseur

Frank Verdonk, een voormalig adviseur van de gemeente Nuenen die er onterecht van werd beschuldigd betrokken te zijn bij een miljoenenfraude met grondaankopen, krijgt in totaal 438.500 euro schadevergoeding van de gemeente.

Frank Verdonk, een voormalig adviseur van de gemeente Nuenen die er onterecht van werd beschuldigd betrokken te zijn bij een miljoenenfraude met grondaankopen, krijgt in totaal 438.500 euro schadevergoeding van de gemeente.

 

Taxaties grond

De schadevergoeding van ongeveer 4,4 ton is het resultaat van een bemiddelingstraject dat in 2015 begon, nadat de rechtbank oordeelde dat de gemeente Nuenen Verdonk vals had beschuldigd. Volgens de gemeente had Verdonk een rol gehad in te hoge taxaties van stukken grond, waardoor de gemeente uiteindelijk meer dan vijf miljoen euro schade leed. De gemeente, die voor ruim zeven miljoen euro beslag liet leggen op Verdonks bezittingen, baseerde de beschuldigingen op een rapport van integriteitsonderzoeksbureau KAFI. Verdonk liet een tegenonderzoek uitvoeren waarmee hij de beschuldigingen wist te weerleggen.

 

‘Dossier gesloten’

De kosten van dat tegenonderzoek, samen met andere kosten en schadeposten zouden met de schikking moeten worden gedekt. Een gedeelte daarvan was al uitbetaald door de gemeente Nuenen. ‘Het dossier naar aanleiding van het onderzoek naar onrechtmatigheden bij grondtransacties kan nu definitief door de gemeente worden gesloten’, laat die weten  in een persbericht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ambtenaar op
Integriteitsonderzoeksbureau KAFI heeft nu ook reputatieschade. Want iemand onterecht veroordelen op basis van waarschijnlijk onvoldoende bewijs is wel erg knullig. Hoeveel heeft de gemeente voor dit onderzoek betaald? Vreemd dat de volledige naam van de adviseur in de pers is gebracht.
Door Jan op
@nvt. Binnenlands Bestuur reageert nooit op reacties. Het lijkt wel of ze ze niet lezen. Dus atel je er maar niets van voor.
Door nvt op
Kan de auteur ook bekendmaken wie het tegenonderzoek had uitgevoerd, en als het kan het ECLI van de rechtbank? bvd
Door Volger op
Van dit bedrag gaat nog de helft naar de fiscus als het niet netto is. Onterechte reputatieschade kan natuurlijk nooit. Wel al een vermogend adviseur als er beslag op 7 miljoen vermogen kon worden gelegd. Tegenexpertise kan een gemiddelde ambtenaar nooit betalen.
Door Sjta (Hertog Jan) op
Gauw opheffen, dat Nuenen !
Door Saskia op
Gemeente Nuenen is wel een bijzondere bestuurlijke gemeente, blijkt wel vaker