of 58952 LinkedIn

Nu ook kritiek op Opstelten uit eigen gelederen

VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) krijgt nu ook vanuit eigen gelederen kritiek omdat hij niet structureel extra agenten naar Brabant stuurt voor de bestrijding van de drugscriminaliteit.
6 reacties

VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) krijgt nu ook vanuit eigen gelederen kritiek omdat hij niet structureel extra agenten naar Brabant stuurt voor de bestrijding van de drugscriminaliteit. ‘We zijn niet blij. Het lijkt erop dat Opstelten de Brabantse burgemeesters in de steek laat. Er moet echt iets gebeuren. Het is echt noodzakelijk om meer politie te krijgen’, zei fractievoorzitter Mieke Geeraedts van de VVD in Provinciale Staten woensdagavond.

Hoofdmacht
‘Terwijl de georganiseerde criminaliteit zich naar het zuiden verplaatst blijft de hoofdmacht van de politie in de Randstad’, concludeerde de Tilburgse VVD-fractievoorzitter Roel Lauwerier.

Kritiek op Opstelten
Er was eerder woensdag ook al kritiek op Opstelten uit andere hoeken. De Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen (CDA) reageerde teleurgesteld en vroeg om meer mensen en meer geld. Ook het Brabantse CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageerde teleurgesteld.

Voldoende inzet
Minister Ivo Opstelten was dinsdag in Brabant op werkbezoek vanwege de drugscriminaliteit. Hij zegt dat er voldoende inzet is en dat aan de sterkte niet wordt gesleuteld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan de B. (Adviseur) op
De nationale politieteams? Flexteams en Regionale Opsporingsteams worden bedoeld neem ik aan? Dat zijn sigaren uit de eigen doos. Het aantal fte dat voor de robuuste basisteams zijn toegekend, is redelijk flexibel; er kan dus dus lokaal opsporingscapaciteit weggesluist worden naar de regio. De burgemeesters en OvJ's hebben hier bijna geen sturing op (gezag!). Het is helaas verdelen van schaarste, maar dat politieke gebrul van "samenwerken", "kerntaken" en "efficiency" kennen we wel weer na al die jaren.
Door H. Wiersma (gepens,) op
Opstelten heeft groot gelijk. Meer mensen en méér geld is niet logisch. Wat wel logisch is is het inzetten van nationale politieteams. Dat brengt de recente keuze voor een nationale politie immers met zich mee.
Burgemeesters en VVD'ers die kennelijk de ballen verstand hebben van de organisatie van de huidige politieorganisatie kunnen beter hun mond houden en zich richten op een samenhangende en samenwerkende aanpak van deze uitstekend functionerende minister.
Door Niels op
Gelukkig....binnen de VVD lopen nog liberalen rond!
Door Willem op
Het begint ergens op te lijken, nu ook z’n eigen partij in de gaten krijgt dat fossiel Opstelten niet goed functioneert. Helaas is de oplossingsgerichtheid vervolgens naadje. Niet méér politie sturen. Die kan zich beter op andere zaken storten. Nee, legaliseren, want daar gaat het om. Het legaliseren van handel en teelt van wiet. Zo raak je de criminelen. Je neemt immers hun corebusiness over en je vaart er als Staat nog eens wel bij: BTW- en accijnsinkomsten en meer werkgelegenheid. Dus, nu eerst Opstelten eindelijk met pensioen (dat had ie al veel eerder moeten doen) en een andere bewindvoerder aanstellen. Eentje die zich niet achter internationale verdragen verschuilt of allerlei ‘hardline’ lulkoek bezigt. Legaliseren, het is zó simpel.
Door JeTe op
Of de kritiek in dit geval nu terecht is of niet, de terughoudendheid van minister Opstelten in het algemeen is helemaal niet verkeerd.
Burgemeesters wijken tegenwoordig te vaak af van hun kerntaken (verruiming Kinderpardon, ex-gevangenen weren) en dus is het maar goed dat er nog iemand van de oude garde aan het roer staat die de actievoerende burgemeesters, samen met staatssecretaris Teeven, in bedwang houdt.
Door Jan de B. (Adviseur) op
De burgemeesters doen er goed aan om hun ambities in hun IVP's bij te stellen naar de beschikbare handhavings- en opsporingscapaciteit. Meer criminaliteit en overlast? Geen probleem! Het vergt een omgekeerde wijze van denken, maar we komen er wel met zijn allen. Het is niet meer "U vraagt, wij leveren", nee... "de Minister levert, wij draaien". Al die lastige doelstellingen uit het IVB en de te hoge latten, laten gaan die handel, wees realistisch. Bepaalde zaken of lager insteken of helemaal niet prioriteren en dus niet handhaven! Zolang de prognoses op economisch vlak niet rosekleurig zijn, zal iedereen het moeten doen met lagere ambities.