of 64740 LinkedIn

NSB-tweet schokt Wassenaarse raad

De voltallige raad van Wassenaar heeft een tweet van raadslid Ben Paulides hard veroordeeld. Paulides schreef dat de ‘niet onpartijdige burgemeester, raadsleden en “integriteits”onderzoeker’ hem deden denken aan een NSB’er en een kampbeul in de oorlog.

De voltallige raad van Wassenaar neemt nadrukkelijk afstand van een tweet van raadslid Ben Paulides (DLW). In zijn twitter-bericht schreef Paulides woensdag dat de ‘niet onpartijdige burgemeester, raadsleden en “integriteits”onderzoeker’ hem deden denken aan een NSB’er en een kampbeul in de oorlog.

Verwerpelijk
Alle partijen op die van hem na vinden de tweet van Paulides verwerpelijk. De tweet heeft de raadsleden en burgemeester en voorzitter van de raad Jan Hoekema geschokt en zij veroordelen de uitspraak krachtig. Paulides vindt zijn tweet niet te ver gaan, maar juist heel algemeen. ‘Ik heb mijn gevoel opgeschreven dat ik kreeg tijdens de Dodenherdenking.’

Vader zat in werkkamp
Paulides wijst erop dat zijn vader in de oorlog is opgepakt en in een werkkamp heeft gezeten en zijn moeder en haar familie veel mensen liet onderduiken. ‘Mijn vrouw heeft joodse voorouders en we wonen in een huis waaruit mensen zijn afgevoerd tijdens de oorlog. Vervolgens is dit huis geconfisqueerd door de Duitsers, waarna het tien jaar in bezit kwam van de gemeente Wassenaar.’

Dolksteek in rug
Reden voor de tweet is dat Paulides zich verraden voelt door het feit dat de gemeente Wassenaar vasthoudt aan conclusies van het BING-rapport naar de beruchte Wassenaarse seksrel. ‘Dat voelt als een dolksteek in de rug.' De tuchtrechter noemde het rapport in 2013 "ondeskundig, onzorgvuldig en onprofessioneel. Het gemeentebestuur zei toen zich wat betreft kosten van het onderzoek en een mogelijke beroepsprocedure jegens BING alle rechten voor te behouden in afwachting van een onherroepelijke uitspraak. De gemeente zou zich aan kosten kunnen onttrekken als de uitvoerder aantoonbaar slecht werk had geleverd. 'Daar was voldoende jurisprudentie over te vinden.'

Geld terugvragen
Maar de opsteller van het rapport Jaap ten Wolde trok het beroep in februari van dit jaar in. Daarmee werd de uitspraak van de Accountantskamer onherroepelijk. Reden was dat de gemeente Wassenaar geen behoefte meer had aan een hoger beroep, zei BING-directeur Peter Werkman. Op vragen van Ben Paulides of de kosten voor het onderzoek nog zouden worden teruggevraagd antwoordde het college dat het nog juridisch advies afwachtte. 'Niet veel later verscheen een informatiebrief waar het college zegt toch maar proactief af te wachten tot BING ons aanspreekt.'

Ik ben geen leugenaar
Paulides vindt dat het college BING aan moet spreken en compleet verantwoordelijk moet stellen voor alle kosten. 'En dat weigeren ze.' De kosten voor het rapport en het beroep zijn ongeveer 50 duizend euro, maar alle andere juridische en advieskosten die de gemeente heeft gemaakt lopen volgens Paulides richting de 3,5 ton. 'Het liefst wil ik dat dat het rapport helemaal van tafel wordt gehaald, zowel door BING als het college. Het rapport bevat smaad en laster: ik ben geen leugenaar
en ik ben geen dader.'

Civiele zaak
Paulides bereidt zich nu voor op de civiele zaak tegen BING. 'Dan zal ik ook foto's van de nazit laten zien en bijvoorbeeld aantonen dat mensen toen op andere plekken waren dan ze hebben verklaard.' Hij zegt de foto's ook aan Hoekema te hebben getoond. 'Maar hij weigert zijn standpunt te wijzigen. Hij zei me zelfs dat een dader zich niet als slachtoffer moet gedragen. Ik vind dat een burgemeester nooit partijdig mag zijn.'

 

De gemeente Wassenaar is gevraagd om uitleg over haar huidige positie jegens het BING-rapport, maar die bleef donderdag uit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Merel op
Beste Frits van Vugt. Als er een de dupe is van het fenomeen "hoe diep kun je zakken" dan ben jij het wel. Google jouw naam en alle uitspraken die jij ooit deed over Wassenaar en/of de seksrel en vallen een aantal dingen op:

1. Jouw uitspraken aangaande de seksrel bleken alllen kant noch wal te raken. Want het was Jíj die breed in de media ging uitmeten dat de vergoedingen in strijd waren met de wet. Hoe diep kun je zakken door als jurist notabene, de deksel op jouw neus te krijgen / ongelijk te hebben? Enige terughoudend zou warcraft betreft wel op zijn plaats zijn!

2. Je bent erg pro burgemeester Jan Hoekema. Heeft dat een reden?

Wil je een keer het gesprek aan? Laat maar weten!
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het wordt nu toch wel eens tijd dat de provincie c.q. de Rijksoverheid orde op zake gaan stellen in Wassenaar.
Door Frits van Vugt (adviseur/jurist publieke domein) op
De seksrel van weleer, waarbij raadslid Paulides als mede-aanklager fungeerde, lijkt nu uit te lopen op een smaadrel. met Paulides in het beklaagdenbankje...

Hij wil anderen graag processen aandoen, maar als ie niet oppast, delft hij nu zelf het onderspit.

Hoe kan een mens zo diep zakken......
Door de Frysk (burger) op
Wat een ongelofelijke en dure klucht! Weer zo'n voorbeeld van belasting verspilling. Bezuinigen?? Hoezo bezuinigen??
Door Paul de Smeth (Wnd griffier) op
Zolang Jan Hoekema maar blijft verwijzen naar een door hem gekocht BING-rapport en dito conclusies, verandert er NOOIT iets in dit dorp! Dat terwijl de Rechter dit rapport als onzorgvuldig en onprofessioneel acht, vindt Hoekema dat hij een uitspraak van de Rechter maar naast zich neer kan leggen. De arroganti die daaruit spreekt, verzwijgen we voor het gemak maar even!

Het had Hoekema gesierd als hij in plaats van raadsleden om te kopen, geprobeerd had rust te creëren. Rust creëer je door waarheidsbevindingen. Dan heb je feiten en op basis van FEITEN kun je maatregelen nemen.

Wassenaar staat er weer mooi op in de pers! De verziekte bestuurscultuur komt hiermee weer fijn naar boven drijven. Wat een fantastisch fake bestuur met amateurs. Inclusief de burgemeester Jan Hoekema.
Door Pauline op
De rechter staat achter Paulidus want die gaf Paulides gelijk en verwees het BING rapport met conclusies naar de prullenbak. Ik weet niet wat Jan Hoekema dan nog dom lult over dat BING rapport? Dat is door de rechter naar de prullenbak verwezen inclusief de conclusies! Dus moet de gemeente Wassenaar DAAR afstand van nemen. En niet van een Tweet van Paulidus. Dat is de wereld op zijn kop!!!!
Door A.M.B. te Naar op
Even googelen op Annemarie (waterschapsambtenaar) en je krijgt al haar opmerkingen te zien.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Het is ontroerend dat er weer iemand de 2e wereldoorlog voor eigen gewin gebruikt. Zeker als het iemand betreft die ruim tien jaar na die oorlog geboren is. Het naoorlogs verzet noemde Theo van Gogh dat. Kennelijk alleen bedoeld om een ander zwart te maken en aan te geven hoe heldhaftig je zelf geweest zou zijn. Laat dat ontroerend er maar af. Het is een beetje zielig.
Door Annemarie (waterschapsambtenaar) op
Twitter, facebook en weet ik veel wat nog meer, iedereen schrijft van alles via social media. Het is heel populair om dat zo te doen. Vergeten wordt dat veel vanuit een emotie wordt gezegd en dat de teksten voor altijd aan je naam blijven hangen. Google iemand zijn naam en je krijgt ook al zijn opmerkingen via social media. Lekker handig! Ik zeg stop met die onzin van alles met iedereen willen delen. Stop met social media! En de wereld zal er een stuk beter uitzien.