of 60775 LinkedIn

Noordoostpolder hekelt Urk om voorkeur Randstad

De gemeente Noordoostpolder begrijpt niet waarom de gemeente Urk een voorkeur voor de Randstad heeft bij het fuseren van provincies. Dat zegt loco-burgemeester Willy Schutte.
1 reactie

De gemeente Noordoostpolder zet vraagtekens bij de voorkeur van Urk om zich aan te sluiten bij de Superprovincie, mocht dat plan doorgaan. Dat zegt loco-burgemeester Willy Schutte van Noordoostpolder zondag in Over Flevoland Gesproken. Dat meldt Omroep Flevoland.

Economische motieven

Alhoewel zowel de gemeente Noordoostpolder als Urk willen dat  de provincie Flevoland blijft, heeft Urk een duidelijke voorkeur wanneer dit niet het geval zou zijn. Urk wil dan liever bij de Randstad horen dan bij de provincie Overijssel.


Fusie met Urk

Loco-burgemeester Schutte beschuldigt Urk ervan dat het puur om economische redenen die keuze maakt. Tegen Omroep Flevoland zegt hij dat hij zich niet voor kan stellen dat Urk zich op sociaal, cultureel en kerkelijk gebied thuis zou voelen bij de Randstad. Verder pleit Schutte voor een fusie van de gemeente Noordoostpolder met Urk.

 
Geen reactie van Urk 

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk wil inhoudelijk niet reageren. Hij vindt dat de gemeenten niet via de media met elkaar moeten praten.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (BD) op
Ach heer Schutte weet Urk toch veel
beperk U tot de puzzel van De Deel
Urk was vaker het balletje rood van kleur
op het staatsbiljart, nu in mineur
er blijft van het voorstel toch niets heel...