of 59179 LinkedIn

Noordanus stopt in Tilburg

Peter Noordanus (68) stopt op 1 oktober als burgemeester van Tilburg. Hij vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester, heeft hij de gemeenteraad maandag laten weten.
4 reacties

Peter Noordanus (68) stopt op 1 oktober als burgemeester van Tilburg. Hij vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester, heeft hij de gemeenteraad maandag laten weten.

Leeftijd gaat tellen

Noordanus voert aan dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar maar kort voorzitter kan zijn van het nieuwe Tilburgse college en de nieuwe gemeenteraad die daarna wordt aangesteld. November volgend jaar bereikt hij namelijk de wettelijke leeftijdsgrens van zeventig jaar. Daarnaast speelt ook een persoonlijk aspect een rol. 'Ik merk dat leeftijd gaat tellen. Het burgemeestersambt is topsport en vergt 24/7 beschikbaarheid. Daarbij weet ik te weinig tijd te maken voor mijn familie en zie ik mijn kleinkinderen op afstand opgroeien.' Noordanus is sinds 2010 burgemeester van Tilburg. Eerder was hij onder meer wethouder in Den Haag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (kritische overheidsdienaar) op
In ieder geval lijkt de tijd van de PvdA burgemeesters en hun niet integere deals met woningcorporaties en zorginstellingen voorbij te zijn. Dan blijven nog de integriteitsproblemen met bestuurders van andere huize over. Met Eberhard van der Laan en de heer Aboutaleb heeft de PvdA echter ook twee goede, daadkrachtige bestuurders geleverd. In beide gevallen gaat het om authentieke bestuurders die niet aan de leiband van partij, kliek of status lopen.
Door Heuvelmans op
Blij dat hij ophoepelt. Noordanus is een vriendje en PvdA-partijgenoot van Staal, de directeur van Vestia, die deze woningcorporatie opzadelde met een schuld van bijna 3 miljard (waar alle overige woningcorporaties in het land hebben moeten bloeden. Staal zelf zit prinsheerlijk met zijn geroofde centen in zijn miljoenenvilla op de Antillen). De vrouw van Noordanus zat nota bene in de Raad van Commissarissen van Vestia!

Schande dat dit soort lieden in zware openbare bestuursfuncties terecht kunnen komen. Maar ja, vorige week nog hebben we kunnen zien dat Noordanus dikke vriendjes is met de Koning en zijn Brabantse Commissaris.
Door F. A. von Geusau op
Beste Stefke,
Denkt u dat? Er staan wellicht al wat ex-Kamerleden in de startblokken voor wie de baantjescarrousel moet gaan draaien. Je ziet het wel met Peter Rehwinkel. Gefaald als burgemeester op cruciale momenten en toch, na een paar jaar wachtgeld, daar is hij weer als burgemeester. Ook voor hem werkt de politieke baantjescarrousel weer.
Door Stefke op
Prima. Nu kan Tilburg eindelijk zelf zijn kandidaat burgemeester gaan kiezen. Want de stad heeft genoeg geparachuteerde PvdA-ers gehad: Stekelenburg, Vreman, Noordanus.