of 59329 LinkedIn

Noord-Holland wil een 'integer mensenmens'

Scheidend cdk Remkes
Scheidend cdk Remkes
2 reacties

De nieuwe commissaris van de koning in Noord-Holland moet eerlijk en duidelijk zijn. Dat zien de inwoners liever dan iemand die diplomatiek en bedachtzaam is, zo blijkt uit een vragenlijst van de provincie die door 1200 Noord-Hollanders is ingevuld.

Gewenste eigenschappen

Ook moet hij of zij goed weten wat er in Noord-Holland speelt. Dat wordt veel belangrijker gevonden dan dat de nieuwe commissaris de weg weet in politiek Den Haag en Brussel. De kwalificaties 'integer' en 'mensenmens' scoren hoog als gewenste eigenschappen.

 

Een op tien wil vrouw 

Tien procent van de respondenten wil graag een vrouw als het nieuwe bestuurlijke gezicht van de provincie. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt bij het opstellen van een profielschets.

 

Remkes stopt

De huidige commissaris Johan Remkes (67) legt op 1 januari zijn functie neer. Zijn termijn loopt nog tot 2022, maar hij stopt eerder om meer tijd voor zijn privéleven te hebben. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door René (kritisch) op
Noord Holland wil een "integer mens". Ik schat in dat het een VVD'er wordt. Die hebben dar ervaring mee.
Door B. Janssen (uitgever) op
Eerlijk, duidelijk, integer en mensenmens. Tsja, kom er in de politiek maar om. Ik denk dat je het eerder bij de Voedselbank moet zoeken.