of 63000 LinkedIn

Noord-Holland schrapt vier van de zeven dienstauto's

De provincie Noord-Holland snijdt flink in het vervoer van de eigen collegeleden. Het aantal dienstauto's gaat terug van zeven naar drie en het aantal chauffeurs van acht naar vier.

De provincie Noord-Holland snijdt flink in het vervoer van de eigen collegeleden. Het aantal dienstauto's gaat terug van zeven naar drie en het aantal chauffeurs van acht naar vier.


Niet efficiënt
De maatregel levert een kostenbesparing op van ruim 400.000 euro en is genomen door GS van de provincie nadat de fracties van PVV en SP jarenlang hebben aangedrongen op meer inzicht in de kosten, meldt AlmereVandaag. GS geeft daarmee alsnog toe dat de manier waarop het eigen vervoer was geregeld niet echt efficiënt was.

Extern vervoer
Gemiddeld zijn de vervoerskosten bij provincies ongeveer 500.000 euro per jaar. Chauffeurs zullen voortaan slimmer worden ingeroosterd, maar er zullen ook af en toe externe vervoerder worden ingeschakeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Andreas Dijk op
Slechtlezende koppenmaker? Kop 'Noord-Holland schrapt drie van de zeven dienstauto's' en in de tekst staat dat het aantal auto's van zeven naar drie gaat. Dus vier auto's minder.
Door H. Wiersma (gepens.) op
En ......wie was/waren ook al weer verantwoordelijk voor deze geld wegsmijterij?
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Alleen al voor Noord-Holland betekent dit een besparing van 400.000 euro per jaar! Waarom wordt een dergelijk POSITIEF INITIATIEF! niet ook gewoon opgelegd voor de overige provinciebesturen, wat..., alle overheidsinstanties! Leaseauto's voor vooral binnenzittende baasjes die vervolgens op de tankpas van de baas gewoon privékilometers rijden. En ja, zij krijgen bijtelling, maar kom op, DIE WILLEN WIJ ALLEMAAL onder de voorwaarden die gehanteerd worden! Ik garandeer een besparing van ettelijke miljoenen! Wordt wel even huilen op plaatsen....

Vacatures

Van onze partners