of 61869 LinkedIn

Noord-Holland krijgt snel 20 miljoen terug

Reageer
De provincie Noord-Holland krijgt binnen veertien dagen de 20 miljoen terug die zij op een Duitse dochter van de bank Lehman Brothers had staan. Dat heeft de bank bevestigd in een brief aan de provincie. Door de kredietcrisis raakte ook Bankhaus Lehman in problemen. Duitsland stelde zich garant voor de bank en maakt het geld nu over.

IJsland
Gedeputeerde Ton Hooijmaaijers, belast met de portefeuille financiën bij de provincie, is blij dat Duitsland zich aan zijn belofte houdt en vindt dat het geld snel terug is. Noord-Holland heeft nu nog 78 miljoen euro staan op de noodlijdende Landsbanki uit IJsland.

 

Volgens de regels
De provincie en andere gedupeerde overheden voeren een rechtszaak tegen de Staat, die besloot dat Noord-Holland het geld niet zelf mag terughalen uit IJsland. Hooijmaaijers zegt met vertrouwen het onderzoek af te wachten dat Provinciale Staten doet naar de verdwenen tegoeden van de provincie. 'Daaruit zal blijken dat ikzelf en mijn ambtenaren geen fouten hebben gemaakt, maar volgens de regels hebben gehandeld.'

 

Aanblijven
Het onderzoek wordt naar verwachting in het voorjaar afgerond. Dan beslissen de Staten ook of Hooijmaaijers kan aanblijven als gedeputeerde.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners