Wie zich hier niet aan houdt hangt een gevangenisstraf van maximaal drie maanden boven het hoofd of een boete van 3600 euro, laat de gemeente Weert dinsdag weten. De twintig maakten zich volgens de gemeente de afgelopen weken schuldig aan zakkenrollerij, diefstal, vechtpartijen, vandalisme, bespugen en intimideren. Het noodbevel gaat woensdag in en duurt tot en met 2 januari. Voor de twintig wordt bovendien de asielprocedure versneld. In de tussentijd wordt hen een streng regime opgelegd.


Ter Apel
Eerder nam de Groningse gemeente Vlagtwedde al maatregelen tegen een groep asielzoekers die de openbare orde verstoorde rond het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Zo is cameratoezicht ingevoerd en krijgen asielzoekers die de openbare orde verstoren een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden.

Ook is de politie meer, zichtbaar en onzichtbaar, aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum. De controle op het terrein zelf wordt opgeschroefd en in bussen die stoppen in de omgeving is meer toezicht ingevoerd. (ANP)