of 65101 LinkedIn

Noodbevel in Heesch na rellen bij protest tegen azc

Een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch is maandagavond uit de hand gelopen. Er is een noodbevel afgegeven. De gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, twittert dat burgemeester Marieke Moorman de politie extra bevoegdheden heeft gegeven om de openbare orde te herstellen.
3 reacties

Een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch is maandagavond uit de hand gelopen. Er is een noodbevel afgegeven. De gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, twittert dat burgemeester Marieke Moorman de politie extra bevoegdheden heeft gegeven om de openbare orde te herstellen.

Stenen en eieren
Een deel van de ongeveer duizend demonstranten keerde zich in de loop van de avond tegen de politie. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie en ME en het gemeentehuis.

De politie beëindigde in de loop van de avond de demonstratie, de ME veegde daarna het plein bij het gemeentehuis schoon. Rond 21.30 uur stonden er nog ongeveer honderd mensen op het plein, maar de rust was grotendeels teruggekeerd, aldus een politiewoordvoerder. Over mogelijke arrestaties is nog niets bekend.

 

500 vluchtelingen

Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. Dinsdag en donderdag heeft de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, informatiemarkten georganiseerd voor direct omwonenden en andere inwoners over de mogelijke komst van het azc.


Treurig, onacceptabel en schandalig
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vindt het 'treurig dat in Bernheze opnieuw een raadsvergadering is verstoord. Ik heb de burgemeester zojuist gesproken, en haar en het gemeentebestuur alle steun toegezegd', aldus Plasterk. 'Bezwaar maken en demonstreren kan in een democratie, maar geweld tast de essentie van ons democratische land aan'. Ook PvdA en D66 reageerden op het geweld. Attje Kuiken (PvdA) noemde het op Twitter 'onacceptabel'. Haar collega Sjoerd Sjoerdma (D66) vindt het 'schandalig' om met geweld te proberen de democratie stil te leggen. 'De stille meerderheid, die vaak wel voor opvang is maar ook zorgen heeft, wordt te vaak overschreeuwd.'  (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (ambtenaar) op
Geweld is niet goed te praten, maar het laat zien dat mensen gefrustreerd zijn. Teleurgesteld in de politiek. In de jaren 70 had je figuren als Janmaat, die werden toen aan de schandpaal genageld om hun uitspraken. Tegenwoordig is dat niets als je het vergelijkt met wat de politiek nu zelf roept. Een ding hebben zij nog niet geleerd en dat is luisteren naar de burgers.Meelopers zijn het in Den Haag, een elitekliek die geen standpunt durven in te nemen. Geen wonder dat je dit soort reacties krijgt.
Door Flipper op
Ik sta perplex... Perfect geschreven: "Door ex ambtenaar (Ex) op 19 januari 2016 00:39" Je krijgt van mij een flinke serie plusjes, want je geeft het heel goed aan !!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ !
Flipper
Door ex ambtenaar (Ex) op
De stille meerderheid waar ik er een van ben is beslist niet de menig toegedaan overschreeuwd te worden. Bestuurders, politici en ambtenaren overschreeuwen zichzelf, door keer op keer te stellen dat burgers, de lawaaischoppers de oorzaak zijn van alles en nog wat.

Slap achterbaks gedrag is dit. Burgers reageren geslagen, zijn het uitbuiten, het vele belasting betalen, liegen en bedriegen zat! Dit is de kern van de zaak.

Burgers willen, de EU niet, de Euro niet, de lasten van de banken crisis niet, afwijzen van referenda niet, afbraak van het sociale stelsel niet , AOW verlaging en leeftijd verhoging niet, pensioen afbraak, etc. Duidelijk toch.

Als men niet wil luisteren, gaan burgers ongehoorzaam worden, meer is het niet. Overigens terecht.

Succes met de niet meer te stoppen veenbrand. En klagen doe je maar bij de z.g. elite, die dit wereldwijd heeft veroorzaakt.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners