of 63966 LinkedIn

Nog 3000 Britten zonder verblijfsvergunning in Nederland

Ondanks vijf herinneringen en aansporingen zijn er nog altijd 3000 Britten in Nederland die dreigen buiten de boot te vallen als ze voor 1 oktober geen verblijfsvergunning hebben aangevraagd.

Ondanks vijf herinneringen en aansporingen zijn er nog altijd 3000 Britten in Nederland die dreigen buiten de boot te vallen als ze voor 1 oktober geen verblijfsvergunning hebben aangevraagd.

Buiten de boot
3000 Britten hebben volgens het laatste overzicht, van de IND nog geen verblijfsvergunning aangevraagd in Nederland. Dat zei Ellen Nauta, burgemeester van Hof van Twente en delegatieleider van de Nederlandse delegatie in het Comité van de regio´s (CvdR) in Brussel, maandag in een overleg tussen lokale en regionale bestuurders over de Brexit in de UK-EU Contact Group van het CvdR. Nauta wilde weten of er voldoende gebeurt om te zorgen dat die Britten die voor 1 oktober geen verblijfsvergunning hebben aangevraagd, niet buiten de boot vallen: ze kunnen dan niet wonen, werken of studeren en hebben ook geen recht op toeslagen of gezondheidszorg. Het laatste overzicht dateert van juni, in augustus komt er een update, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

 

Vertrokken

Martijn de Grave gaf namens eurocommissaris Maroš Šefcovic (Interinstitutionele Zaken) aan dat de Nederlandse regering alles doet om die Britten te vinden en dat de Europese Commissie daarbij helpt. Eerder meldde de VNG dat ze ook vertrokken kunnen zijn zonder zich uit te schrijven uit de Basis Registratie Personen (BRP).

 

Aangespoord

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat alle rechthebbende Britten sinds 31 mei inmiddels vijf keer zijn aangespoord en herinnerd om voor 1 oktober een verblijfsvergunning aan te vragen. Naast persoonlijke berichten via post en e-mail, sociale media, posters en informatie op de IND-site is er ook een speciale Brexitlijn: 088 04 30410. Het is uiteindelijk aan de Britten om stappen te zetten in de omzetting van hun verblijfstitel, zegt het ministerie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bert Bakker (directeur) op
Pennywise or pound-foolish ?....zoals de Brexit !
Door Spijker (n.v.t.) op
Dat wordt dan Nexit voor Britten, die geen actie ondernemen.