of 63966 LinkedIn

Nijmegen trekt subsidie islamclub toch in

De omstreden islamstichting Ar Rayaan uit Nijmegen krijgt toch geen gemeentesubsidie meer voor haar activiteiten. Eerder deze week gaf de wethouder de stichting nog een kans door te eisen dat controversiële teksten van de website zouden worden gehaald. Aangezien dit niet volledig is gebeurd, trekt de gemeente haar financiële steun in.
8 reacties
De omstreden islamstichting Ar Rayaan uit Nijmegen krijgt toch geen gemeentesubsidie meer voor haar activiteiten. Eerder deze week gaf de wethouder de stichting nog een kans door te eisen dat controversiële teksten van de website zouden worden gehaald. Aangezien dit niet volledig is gebeurd, trekt de gemeente haar financiële steun in.

Vrouwonvriendelijk
Gisteren was op deze website te lezen dat wethouder Floris Tas (GroenLinks) de symbolische gele kaart uitdeelde aan de gesubsidieerde stichting. Aanleiding waren anti-westerse, vrouw- en homo-onvriendelijke teksten op de site van Ar Rayaan.

Sinterklaas verbieden
Zo zou volgens de site een mini-rokje een indirecte uitnodiging aan de andere sekse zijn voor lastig vallen of aanranding. Polygamie zou ook in het Westen een goed idee zijn, omdat er door het grote aantal homo's een vrouwenoverschot is. Ook vertoont de site antisemitische cartoons. Ar Rayaan wil verder het Sinterklaasfeest verbieden.

Dubieus
De stichting verweerde zich tegen de uitspraken door te zeggen dat de teksten niet van henzelf afkomstig waren, maar wilde laten zien hoe er in de islam over gedacht wordt. De stichting verwijderde hierop een aantal passages, maar liet nog een aantal dubieuze uitlatingen staan.

Uitgangspunten
De gemeente liet vandaag in een verklaring weten:  'Na na een gesprek over controversiële teksten op de website van Ar Rayaan en de gemeentelijke eis om die aanstonds te verwijderen, bevat de site nog altijd teksten die in strijd zijn met de uitgangspunten van het gemeentelijk integratie- en emancipatiebeleid, de subsidieverordening en de beleidsregels voor subsidies aan allochtone zelforganisaties.'

Geen oordeel
Verder wordt er in de verklaring benadrukt dat het besluit niet gaat om een oordeel over de principes van de Islam in het algemeen, maar om het feit dat de boodschap die de stichting uitdraagt via haar website in strijd is met de uitgangspunten op basis waarvan de stichting subsidie heeft gekregen. De stichting kreeg afgelopen jaar 3500 euro subsidie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Plafond (pm) op
@ Q

we leven in een genuanceerde dictatuur.
Door Q op
@Plafond

We leven helemaal niet in een "linkse heilstaat". Je hebt geen idee waar je over praat. Verdiep je eens in Oostblok-landen (DDR, Tsjechoslowakije, Roemenië, Sovjet-Unie) voor de val van het IJzeren Gordijn (1989), of in Cambodja onder Pol-Pot. Dan kom je erachter dat een linkse heilstaat iets heel anders is dan waar we nu in leven.

@Oscar

De meeste mensen in de wereld weten helemaal niet dat God een verzinsel is. De overweldigende meerderheid van de wereldbevolking is religieus. Alleen in delen van Europa is er een meerderheid van mensen die niet in één of andere god geloven. En tegenwoordig misschien ook in bepaalde verstedelijkte gebieden in China.

Tussen geloof in een god en atheïsme bestaan trouwens allerlei grijze gebieden. Je kunt bijvoorbeeld "agnost" zijn (geen mening hebben of God wel of niet bestaat, omdat je het simpelweg niet weet). Of je kunt elk jaar met kerstmis naar de mis gaan, ook al maak je je niet zo druk om de vraag of god nu wel of niet bestaat. En wat dacht je van de moslim die af en toe een borreltje drinkt omdat hij denkt: "OK, Allah is groot, maar alla, een mens moet ook genieten." Geloof en ongeloof zitten vaak in een klein hoekje.

Nuance, heren!
Door Oscar op
Kan de term "ongelovige" niet beter vervangen door het veel duidelijker atheïst. Ik geloof namelijk wel in de oedheid van de meeste mensen, maar god is dus een verzinsel. Dat weten de meeste mensen op aarde inmiddels al. En toch worden we ongelovig genoedm Kun je "gelovigen" ook niet beter misleidde mensen noemen dan gelovige mensen?
Door Plafond (pm) op
@Bas koning

Yep, een geïmporteerde religie mag haatzaaien tegen ongelovigen, als sommige ongelovigen iets terugzeggen worden ze door subsiediecommunisten aangeklaagd wegens discriminazie.
Leven in een linkse heilstaat is best vermoeiend.
Door Hans op
staan die teksten in het Nederlands op de site of in het Arabisch of....?
En dat minirokje? Het schijnt dat wijlen koning HassanII van Marokko over dit type kleding wel 'ns opmerkingen gemaakt heeft tegen de Marokkaanse meisjes.
Daarbij heeft hij het niet-dragen van de sluier niet verboden: Integendeel, veel meisjes en vrouwen, vnl. berber, dragen 'm niet en ook in dat koningshuis wort hij door de dames veelal niet gedragen.
Misschien was het wel 's konings citaat op de site?
Door Carola (ambtenaar) op
beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Door Wieweet op
@Bas, je hebt helemaal gelijk.
In Nederland gaat alles anders.
Als het volk roept om een ommezwaai in de politiek bijv. in de vorm van Geert wilders dan doet de politiek toch wat ze zelf wil, waarom zouden de Moslims zich dan aan de in Nederland geldende regels houden? Ze krijgen toch ook geen goed voorbeeld?
Door Bas Koning op
Het intrekken van subsidie is niet voldoende

organisaties die oproepen tot polygamie, pedofilie, discriminatie of geweld moeten dicht en vervolgd worden.

Mis ik iets? als ik oproep tot geweld, discrimnatie, polygamie, pedofilie en haat, word ik gewoon opgepakt. Voor mij geld de wet namelijk.

Geld die ook voor gelovigen?

Als een ongelovige oproept tot het breken van de wet gaat ie naar de gevangenis
als een gelovige oproept tot het breken van de wet, word alleen de subsidie ingetrokken???