of 59250 LinkedIn

Nijkerks college valt over koopzondag

Een voorstel om de koopzondag in de Gelderse plaats mogelijk te maken, heeft het college van Nijkerk de nek omgedaan. Het college is in de nacht van maandag op dinsdag gevallen.
4 reacties

Het college van Nijkerk is in de nacht van maandag op dinsdag gevallen over een voorstel om de koopzondag in de Gelderse plaats mogelijk te maken.

De motie was onder meer ingediend door coalitiepartij VVD, terwijl bij de collegevorming was afgesproken dat de koopzondag geen onderwerp zou zijn in deze collegeperiode.


CDA en ChristenUnie/SGP, beide tegen koopzondagen, zeiden na een urenlange discussie het vertrouwen in coalitiepartner VVD op en trokken hun wethouder terug. Ondertussen was de ingediende motie wel aangenomen, maar vervolgens meldden CDA en ChristenUnie/SGP dat het college niet mee zou werken aan openstelling van winkels op zon- en feestdagen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door A.P. Pel op
Meneer Biels waagt zich zelf ook aan een behoorlijk extreme uitspraak. Je kan toch deze politieke partijen absoluut niet vergelijken met extremistische groeperingen die onmenselijke misdaden begaan.

Hoe in de wereld kun je die bewering onderbouwen met argumenten meneer Biels?
Door Fritz A. von Geusau op
Geachte heer Biels,
Wellicht zou u de moeite eens moeten nemen om het videoverslag van de betreffende raadsvergadering na te kijken. Dan ziet u, dat de VVD als coalitiepartij, heeft ingestemd met een coalitieakkoord waarbij geen zondagsopenstelling zou worden toegestaan. Daar draait de VVD dus en handelt zij in strijd met de overeenkomst. Meer zelfs dan. Het CDA en Christenunie/SGP bieden, ter vergadering aan, om een referendum onder de bevolking te houden, waarbij de uitslag dan als bindend voor alle partijen zou moeten worden gezien, aangaande het punt zondagsopenstelling. Van 'gijzeling' is dus in het geheel geen sprake. Kennelijk mag de bevolking van de gemeente Nijkerk zich, van de indieners van de motie, niet uitspreken over wel of geen zondagsopenstelling. Je mag je dan afvragen wie hier zich op de meest democratische wijze heeft opgesteld.
Door Pierre op
VVD toont zich een onbetrouwbare coalitiepartner, niet voor het eerst !
Terecht dat andere partijen in college niet meer met de liberalen verder willen.
Heeft niets met gijzeling van doen, Biels.
Door August Biels op
En wèèr wordt een hele gemeente gegijzeld door een Xten-extremistische minderheid.....