of 59250 LinkedIn

Nieuwe koning in mei en juni naar provincies

Groningen en Drenthe zijn de eerste provincies die in mei en juni wordt bezocht door de nieuwe koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Aan de commissarissen van de Koningin (CbK's) is gevraagd een voor.stel voor het programma te doen.
Reageer
De Nederlandse provincies krijgen in mei en juni bezoek van de nieuwe koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend.

Primeur voor Groningen

Per dag staan twee provincies op het programma. Groningen en Drenthe komen op 28 mei als eerste aan de beurt en Zeeland en Zuid-Holland op 21 juni als laatste. Medio november wordt het Caribisch deel van het koninkrijk bezocht.

 

CvK komt met programma

Aan de commissarissen van de Koningin (CbK's) is gevraagd een voorstel voor het programma te doen. Naast de hoofdsteden komen ook enkele andere plaatsen in de provincies aan bod, aldus de RVD. De overige bezoekdata zijn: 30 mei Gelderland en Utrecht; 12 juni Limburg en Noord-Brabant; 14 juni Friesland en Noord-Holland en 19 juni Flevoland en Overijssel. De troonswisseling is op 30 april in Amsterdam

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.